Home / Egyéb / Akár 700 forint is lehet egy liter benzin

Akár 700 forint is lehet egy liter benzin

Akár 700 forint is lehet egy liter benzin

A kormány első körben február 15-ig fagyasztotta be 480 forinton a benzin árát, ha ezután kivezetnék a hatósági árazást, akkor lehet, hogy 700 forintig is felcsúsznának az árak.

A GKI előrejelzése szerint hordónként akár 150 dollárba is kerülhet idén a kőolaj, ami azt jelenti, hogy piaci áron akár 700 forintba is kerülhet egy liter benzin – írja az RTL.hu.

A kormány első körben február 15-ig fagyasztotta be 480 forinton a benzin árát, vagyis ha ezután kivezetnék a hatósági árazást, akkor lehet, hogy 700 forintig felcsúsznának az árak a kutakon, erről beszélt a portálnak a GKI vezérigazgatója, Molnár László.

A benzin literenkénti átlagára most 477 forint, köszönhetően annak, hogy minden tizedik kút a hatósági árnál valamivel olcsóbban adja az üzemanyagot. Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője szerint viszont ez nem lesz sokáig tartható, és minden kút visszatér a maximális árhoz.

A kormány a portál kérdésére közölte, hogy az üzemanyagok hatósági árának fenntartásáról a februári világpiaci árak és egyéb körülmények alapján döntenek majd.

(forrás)

About regio34

Check Also

MA VAN A VÍZ VILÁGNAPJA

Az 1993 óta ünnepelt világnap célja, hogy ráirányítsa figyelmünket az édesvíz fontosságára, valamint az édesvízi …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.