Home / Egyéb / ROADPOL – „ALCOHOL AND DRUGS”

ROADPOL – „ALCOHOL AND DRUGS”

Az akció ideje alatt a rendőrök a figyelmüket elsősorban az ittas vagy bódult állapotban lévő járművezetőkre irányították.

A megye összes rendőrkapitányságának munkatársai részt vettek az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) által meghirdetett Alcohol and drugs elnevezésű fokozott ellenőrzésben 2021. december 6. és 12. között. Az akció ideje alatt az egyenruhások elsősorban az ittas és bódult vezetőkre koncentráltak, de minden egyéb szabályszegő járművezetővel szemben is intézkedtek.

A rendőrök összesen 578 gépjárművet ellenőriztek. Ittas járművezetés miatt három sofőr ellen indult büntetőeljárás, egy járművezetővel szemben pedig közigazgatási bírságot szabtak ki, mivel az alkoholszonda pozitív eredményt jelzett nála. Helyszíni bírságot kilenc esetben szabtak ki az egyenruhások, többek között érvénytelen hatósági jelzéssel történő közlekedés, vezetés közben kézben tartott mobiltelefon vagy a megállás és várakozási tilalom megszegése miatt.

A közlekedésbiztonság javítása és a közúti közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében az egyenruhások a balesetmegelőzési tanácsok mellett az ellenőrzések helyszínein láthatósági mellényt adtak át a gépjárművezetőknek.

Forrás.police.hu

About regio34

Check Also

MA VAN A VÍZ VILÁGNAPJA

Az 1993 óta ünnepelt világnap célja, hogy ráirányítsa figyelmünket az édesvíz fontosságára, valamint az édesvízi …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.