Home / Egyéb / Tatabányán betiltják a lakossági tájékoztatást a helyi Fidesz javaslatára

Tatabányán betiltják a lakossági tájékoztatást a helyi Fidesz javaslatára

Minden olyan kötelezettségét fel kell mondania év végéig a tatabányai önkormányzatnak, ami a lakosság tájékoztatását szolgálja Magyarné Kocsis Andrea fideszes képviselő javaslata miatt.

Az önkormányzat Facebook-on jelentette be a hírt, mely szerint a „honlap, közösségi média, online megjelenés, újság tartozik ide, valamint a közgyűlés közvetítése is”.

Ezenkívül a csütörtöki testületi ülésen elfogadott rendelet szerint a 2022-es költségvetés elfogadásáig, azaz jövő márciusig nem is költhetnek erre pénzt.

Ez azt jelenti, hogy az önkormányzat és a polgármesteri hivatal munkájával, az elfogadott rendeletekkel, a város működtetésével, városi rendezvényekkel, város intézményi információkkal kapcsolatban nem adhat hírt a város a szokásos módokon. Nem közvetítheti a város a közgyűlések üléseit. Nem teljesítheti az Európai Uniós projektek kötelező tájékoztatási projektelemeit. Nem adhat ki hírlevelet, újságot, nem adhat fel fizetett hirdetést semmilyen módon” – emelték ki.

Hiába ellenzéki a polgármester Tatabányán, a közgyűlésben nem volt stabil többsége, valamint az utóbbi hónapokban több ellenzéki képviselő is a Fidesszel szavazott.

„Hasonló döntést már a november 18-i ülésen is megszavazott a testület. Akkor Bereznai Csaba (Fidesz-KDNP) képviselő javaslatára azonnali hatállyal szüntették meg az önkormányzat ingyenes havi magazinját, a Jó Szerencsét magazint. Az akkor elfogadott határozatok szerint az önkormányzat a továbbiakban nem adhat ki újságot egy új pályázati eljárás lezárultáig” – áll a közleményben.

(forrás)

About regio34

Check Also

MA VAN A VÍZ VILÁGNAPJA

Az 1993 óta ünnepelt világnap célja, hogy ráirányítsa figyelmünket az édesvíz fontosságára, valamint az édesvízi …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.