Home / Egyéb / Kezdődik az ellenzék által kezdeményezett népszavazáshoz az aláírásgyűjtés

Kezdődik az ellenzék által kezdeményezett népszavazáshoz az aláírásgyűjtés

Céljuk a 200 ezer aláírás összegyűjtése még az idén.

Két gyakorlati kérdést szeretnének feltenni: a kínai kommunista vezetés elitegyeteme, a Fudan megvétózásáról szeretne szavazni azért, hogy helyette a fiatalok lakhatását segítő Diákváros épüljön meg, valamint az álláskeresési járadékot három hónapról kilencre emelnék meg.

Elrajtol az ellenzéki pártok közös aláírásgyűjtő kampánya, melynek célja, hogy szilveszterig 200 ezer érvényes aláírás begyűjtését követően még legyen lehetőség népszavazási kérdéseket csatolni az országgyűlési választási szavazólapok mellé, hasonlóan ahhoz, ahogy a kormány tervezi az ún. gyermekvédelmi népszavazással.

A kormány négy olyan propagandakérdést fog feltenni, mely gyermekvédelemnek álcázva igyekszik morális támogatást kicsikarni maga részére a választóktól, azonban a vitatott kérdések azért is súlytalanok, mert attól függetlenül is életszerűtlenek vagy egyenesen törvényekbe ütköznek, hogy elítélik-e az emberek egy népszavazáson, vagy sem.

Az ellenzéki pártok örömmel fogadták a Magyar Kétfarkú Kutya Párt csatlakozását az aláírásgyűjtéshez, valamint azt is, hogy civilek és szakszervezetek is jelezték támogatásukat.

A képviselők mindenkit arra kértek, támogassák az aláírásgyűjtést, hogy még karácsony előtt összegyűljön a szükséges, 200 ezres mennyiség.

Amennyiben ez sikerül, az április elejére várható országgyűlési választások napján ez a két csokor népszavazási kérdés egyaránt papírra kerülhet:

Ellenzék:

  1. Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról, a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról szóló 2021. évi LXXXI. törvényt?
  2. Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 270 nap legyen?

(forrás)

About regio34

Check Also

MA VAN A VÍZ VILÁGNAPJA

Az 1993 óta ünnepelt világnap célja, hogy ráirányítsa figyelmünket az édesvíz fontosságára, valamint az édesvízi …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.