Home / Egyéb / BŰNÜGYI HÍREK TÉRSÉGÜNKBŐL

BŰNÜGYI HÍREK TÉRSÉGÜNKBŐL

Az oroszlányi nyomozók egy rongálót, a komáromi rendőrök pedig egy pénztárca lopót hallgattak ki gyanúsítottként. A tatai és az oroszlányi rendőrök is intézkedtek tegnap olyan sofőrrel szemben, akinek nem volt jogosítványa.

Egy 48 éves férfi ellen folytat büntetőeljárást az Oroszlányi Rendőrkapitányság rongálás miatt, aki a gyanú szerint 2021. július 20-án késő este a városban lévő egyik közterületi kamerát egy farúddal megrongálta. Ennek során a berendezés vezetékei is kiszakadtak. A helyi lakost gyanúsítottként kihallgatták, aki több mint 90 ezer forint kárt okozott.  

A Komáromi Rendőrkapitányság lopás miatt folytat büntetőeljárást egy 21 éves nő ellen, aki még 2021. július 12-én délelőtt egy komáromi áruházban vásárolt. A nő egy próbafülkébe bement, ahol egy női táskára lett figyelmes. Abban kutatni kezdett és a benne lévő pénztárcát kivette, majd távozott. A tárcában okmányok voltak, valamint 10 ezer forint készpénz. A feljelentést követően azonosították a tettest, akit a nyomozók október 20-án gyanúsítottként kihallgattak. Az elkövető a bűncselekmény elkövetését beismerte.

A helyi járőrök Tatán, a Kakas utcában állítottak meg egy személygépkocsival közlekedő férfit 2021. október 20-án. A sofőr nem tudta átadni az egyenruhásoknak a jogosítványát, mivel azt korábban ittas járművezetés miatt elvették tőle. Az autót vezető 67 éves nyergesújfalui lakossal szemben alkoholszondát alkalmaztak a rendőrök, ami pozitív eredményt jelzett. A férfit előállították a Tatai Rendőrkapitányságra, ahol az ittas járművezetés miatt büntető,- az engedély nélküli vezetés miatt pedig szabálysértési eljárást indítottak ellene. A sofőrt gyorsított eljárásban történő bíróság elé állítás céljából őrizetbe vették.

Ugyanezen a napon a rendőrök Oroszlányban intézkedtek egy balesetnél, ami a Rákóczi Ferenc úton lévő körforgalomban történt. Megállapították, hogy egy 26 éves férfi Mercedes típusú gépkocsijával közlekedett, amikor hátulról nekiütközött egy előtte, forgalmi okból lassító járműnek. Az elöl haladó gépkocsi további két autót lökött meg az ütközést követően, a balesetben pedig ketten meg is sérültek. Az okozó sofőrrel szemben alkoholszondát alkalmaztak az egyenruhások, ami negatív lett, de a férfi láthatóan bódító szer hatása alatt volt, amit a kábítószerteszt igazolt. Iratainak ellenőrzésekor az is kiderült, hogy nem rendelkezik jogosítvánnyal. A férfival szemben előállítását követően engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárást indítottak, és őrizetbe vették. Emellett a rendőrök vizsgálják, hogy a sofőr elkövette-e a bódult járművezetés bűncselekményt.

Forrás: police.hu

About regio34

Check Also

MA VAN A VÍZ VILÁGNAPJA

Az 1993 óta ünnepelt világnap célja, hogy ráirányítsa figyelmünket az édesvíz fontosságára, valamint az édesvízi …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.