Home / Egyéb / Jég pusztított Tatán, kocsit sodort el a víz Neszmélyen

Jég pusztított Tatán, kocsit sodort el a víz Neszmélyen

Péntek délután nagy erővel csapott le a vihar, ami főként Tata térségében végzett nagy pusztítást.

Az időjárás-előrejelzésnek megfelelően péntek délután egy heves vihar érte el Komárom-Esztergom megyét, ami nemcsak nagy mennyiségű esőt, de jeget is hozott.

Megyénkben közel 25 esethez riasztották a tűzoltókat, amik többsége Tata térségében történt. Jórészt a jégverés okozta tetősérülésekhez vonultak, ahol fóliával borították be az érintett részeket. Több fát is kidöntött a vihar, ott fűrésszel dolgoznak egymást segítve a hivatásos és az önkéntes tűzoltók, valamint sok helyen szivattyúzásra is szükség van. Például a tatai rendelőintézetnél, ahol az alagsort öntötte el a víz.

A tetőszerkezetekben okozott kár mértéke miatt az már biztos, hogy a Fényes fürdő szállásszolgáltatását fel kell függeszteni. A strandszolgáltatásban is lehetnek fennakadások. Mint elmondta, bízik abban, hogy az folytatódhat, de ez csak a további ellenőrzés során derül ki.

Neszmélyen egy autó járt rosszul, amit a hegyről elsodort a lezúduló eső, kollégánk pedig szemtanúja volt, ahogy Tatán két kocsi szélvédőjét és egy garázs tetejét töri be a mintegy három centiméter átmérőjű jég.

(forrás)

About regio34

Check Also

TŰZIFÁT AKAR VÁSÁROLNI?

Ne hagyja, hogy átverjék! Manapság már egyre több internetes felületen vagy újságban kínálják a télire …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük