Home / Egyéb / Rekord a környei horgászversenyen

Rekord a környei horgászversenyen

Megdőlt az összes kifogott halmennyiség rekordja a közel 25 éves múltra visszatekintő környei horgászversenyen, a hétvégén 223 és fél kiló halat fogtak ki a versenyzők a tóból.

A tó partjára reggel 43 nevező telepedett ki, a verseny déli lefújásáig 27-en mérlegeltek. Ahogy szaporodtak a számok az értékelő lapon, úgy vált egyre bizonyosabbá, hogy igen szép eredményt könyvelhetnek el az összsúly tekintetében.

Az összesítés után pontosan 223,5 kilónyi súlyt jegyeztek fel, 70 kilóval többet, mint két éve, tehát új rekord született.

Török Mihály, a horgász egyesület elnöke szerint mindez a kedvező időjárásnak volt betudható, no meg annak, hogy talán még országos szinten is egyedülálló a környei tó halállománya. A rendkívüli eredményt a rangsor is tükrözte, hiszen míg tavaly a győztes 11 kilónyi halat fogott ki, idén ugyanez a mennyiség csak a nyolcadik helyhez lett volna elegendő.

Az össztömeg rangsorának ötödik helyén Szommer Ferenc (14,06) végzett, negyedik lett 15,88 kilóval Hódos László, 18 kiló 56 dekával harmadik Barta Ádám. 20 kiló 82 dekát mutatott a mérleg Decsi Zoltánnál, így ő a második helyezettnek járó ajándékokat vehette át, az első helyezettet megilletőt pedig Szabó Zsolt, akit a 26 kiló 30 dekás fogási eredménye repítette az élre.

A legnagyobb halat, egy 10,56 kilós pontyot Decsi Zoltán fogta ki, így idén ő vihette haza a vándorkupát. A versenyt Környe Község Önkormányzata és a tatabányai Fisch Kft. támogatta.

Forrás: Környe önkormányzata

About regio34

Check Also

TŰZIFÁT AKAR VÁSÁROLNI?

Ne hagyja, hogy átverjék! Manapság már egyre több internetes felületen vagy újságban kínálják a télire …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük