Home / Egyéb / Álwebáruházakon keresztül 150 millió forintot csalt ki a vevőktől egy magyar bűnszervezet

Álwebáruházakon keresztül 150 millió forintot csalt ki a vevőktől egy magyar bűnszervezet

vizna.hu, larte.hu, topbuy.hu, balne.hu, gente.hu, buypoint.hu, ön rendelt ezekről az oldalakról?

Több ezer embert vertek át, és közel 150 millió forintos kárt okoztak azok a csalók, akik különböző álwebáruházat működtettek. A Police.hu beszámolója szerint a bűnszervezetnek főként olyan vásárlók estek áldozatul, akik háztartási kis-, és nagy gépeket, híradástechnikai eszközöket, bútorokat, konyhai gépeket, építőanyagokat akartak online rendelni.

A csalók a weboldalakat általában egy hétig működtették, az első vevői panaszok után azokat viszont megszüntették és más domain-névvel, cégnévvel, és bankszámlaszámmal, de ugyanabból célból újat hoztak létre.

A 2021. június 30-ai akció hajnalán 45 szolgálati kocsival 100 rendőr indult el egyszerre két Pest megyei és több fővárosi lakcímre. Az elfogások között ugyan földrajzilag több száz kilométeres távolság is volt, ám egy időben, egyszerre nyíltak a lakásajtók.

A rajtaütés alatt a rendőrök nagy értékű gépjárműveket, mobiltelefonokat, számítógépeket, laptopokat, okostelevíziókat, ékszereket, készpénzt foglaltak le több tízmillió forint értékben, valamint több mint 10 millió forintot zároltak bankszámlákon a vagyonvisszaszerzés biztosítása érdekében.

A nyomozás eddigi adatai alapján a vizna.hu, a larte.hu, a topbuy.hu, a balne.hu, gente.hu, valamint a buypoint.hu weboldalon keresztül vásárló és átvert áldozatok száma – a rendőrség tudomása szerint – jelenleg 3572. Az eddig összesített kár megközelíti a 150 millió forintot.

A rajtaütés során a rendőrök 14 embert előállítottak, 11 személyt meggyanúsítottak, ötöt pedig őrizetbe vettek. A bíróság közben közölük négy férfi letartóztatását elrendelte, egy ötödiket pedig bűnügyi felügyelet alá helyezte.

A rendőrség pénzmosás és csalás gyanúja miatt indított eljárást.

(forrás)

About regio34

Check Also

31 ÉVE EZEN A NAPON KEZDŐDÖTT A TAXISBLOKÁD

Az Antall-kormány 1990. október 25-én, csütörtökön este ~65 százalékos benzináremelést jelentett be, mely következtében 56 forintra …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük