Home / Egyéb / Orbán Viktortól kérnek segítséget a kínai Sinopharmmal oltott nyugdíjasok

Orbán Viktortól kérnek segítséget a kínai Sinopharmmal oltott nyugdíjasok

“Szövetségünk kéri a miniszterelnök úr intézkedését, hogy a statisztikai mintavétel elve alapján önként jelentkező 60 év feletti nyugdíjasokon az állam költségén végezzék el azt a hatásvizsgálatot, olyan létszámban, amely meggyőzően bizonyítja vagy cáfolja a médiában és a közbeszédben tetten érhető véleményeket”

Többek között ez áll abban a Népszava által megismert levélben, amelyet a Nyugdíjasok Szervezeteinek Somogy megyei Szövetsége (NYSZSMSZ) küldött Orbán Viktor miniszterelnöknek. A megyei nyugdíjas-szervezet a kínai Sinopharm vakcina ügyében fordult a kormányfőhöz, mivel szerintük egyre zavarosabb a kép, hogy a 60 év felettiek körében mennyire hatásos az oltás.

“Mindig is oltáspártiak voltunk, s mivel az oltások kezdetén kínai vakcinából volt a legtöbb, a Sinopharm elfogadására biztattuk az időseket, mert hittünk a kormánynak” – mondta a Népszavának Stikel János, a NYSZSMSZ elnöke. A levél megszületését azzal indokolta, hogy teljesen ellentmondásos hírek jelennek meg a sajtóban a szakemberek és a politikusok részéről a Sinopharmmal kapcsolatban.

Különösen zavaró, hogy több hazai és nemzetközi szervezet kételyeket támaszt a vakcinával szemben, ami főleg a beoltottakban komoly bizonytalanságot, félelmet okoz

– fogalmazott Stikel, de azt hozzátette, hogy a Sinopharmmal kapcsolatban komolyabb mellékhatásról vagy szövődményről sincs tudomásunk. Az elnök szerint azért lenne fontos a nyugdíjasok számára a vakcina hatásosságának vizsgálata, mivel, ahogyan Gulyás Gergely egy június eleji kormányinfón ismertette, több, mint 850 ezren kaptak idehaza kínai oltást, akiknek bő 90 százaléka az idősebb korosztályból került ki.

A kínai vakcinával kapcsolatos vizsgálati eredmények alapján a hazai nyugdíjasok aggodalma nem alaptalan. Országos felmérés ugyan még nem készült a hatékonyságról, de a Portfolio birtokába kerül adatok szerint a Videoton a saját dolgozóinál tesztelte az oltások utáni ellenanyag-termelést. Kiderült, hogy míg a Pfizer, a Moderna, az AstraZeneca és a Szputnyik V kortól függetlenül elindította az antitestek termelését, a Sinopharmnál a 60 felettiek harmadánál nem alakult ki antitestes védelem és T-sejtes immunitással sem rendelkeznek, vagyis védtelenek a vírussal szemben.

A Sinopharm oltása után a 60 évesek és a náluk idősebbek egyharmada esetében nem volt kimutatható ellenanyag szint

– hangsúlyozta Sinkó Ottó, a cég társ-vezérigazgatója. Sinkó a Portfolio-nak elmondta: ezek az emberek a két oltás felvétele ellenére a mérések szerint semmilyen védettséggel nem rendelkeznek a vírus ellen, ezért

AZONNAL HARMADIK DÓZIS BEADÁSÁRA LENNE SZÜKSÉG, AMI AZONBAN A SZABÁLYOK SZERINT TILOS.

Rusvai Miklós virológus professzor ennek kapcsán az RTL Klubnak elmondta: „nagyon erőteljesen közre játszhat egy negyedik járványhullámban, illetve abban, hogy milyen magasra csap ez a negyedik hullám”, hogy a Sinopharmmal oltottak egy része nem védett. 

Hasonló megállapítások szerepelnek abban a Telex birtokába jutott dokumentumban, amely az egyik fővárosi, antitestvizsgálatokat végző laboratórium összehasonlító statisztikai elemzését tartalmazza: míg a 60 év alattiaknál átlagosan 90 százalékot ért el az antitestek jelenléte a második Sinopharm-oltás után két-három héttel, addig 70 év felett ez már csak 60 százalék körüli volt.

Figyelmeztet a professzor! Negyedik járványhullámmal fenyeget, hogy védtelen a Sinopharmmal oltottak egy része

A jelentés szerint a kínai vakcina esetében tízszer alacsonyabb az antitest-koncentráció, mint a Pfizer oltóanyagánál, ráadásul a kor előrehaladtával egyre rosszabb az arány, a 80 év felettieknek akár a felénél nem alakult ki védettség a koronavírussal szemben.

(forrás)

About regio34

Check Also

TŰZIFÁT AKAR VÁSÁROLNI?

Ne hagyja, hogy átverjék! Manapság már egyre több internetes felületen vagy újságban kínálják a télire …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük