Home / Egyéb / A HŐSÉGBEN IS LEGYÜNK BIZTONSÁGBAN!

A HŐSÉGBEN IS LEGYÜNK BIZTONSÁGBAN!

Fogadják meg a Rendőrség tanácsait a kánikula ideje alatt!

A tartós hőség megviseli a szervezetet és közlekedésbiztonsági szempontból is több kockázatot rejt. A járművezetők általában kevésbé tudnak koncentrálni, valamint a megszokottnál figyelmetlenebbek, ami egy közlekedési helyzetben megnöveli a reakcióidőt is. Sok esetben türelmetlenebbek, hajlamosabbak az agresszív és durva szabályszegésekre.

A nyári hőségben a gyalogosokra is jellemző a figyelmetlen, bágyadt közlekedés, kevésbé néznek körül, mielőtt lelépnek az úttestre. A tartós melegben a közlekedés résztvevői között is jelentősen megnő a rosszullétek száma, a hőség gyengíti a szellemi erőkifejtést, egyeseknél tompaságot, másoknál pedig fokozódó ingerlékenységet válthat ki.

Tanácsaink az útra kelőknek:

  • Fogyasszanak kellő mennyiségű folyadékot és mindig legyen hűtött ital a gépkocsiban!
  • Legyenek türelmesek, vezessenek kissé lassabban, tartsanak nagyobb követési távolságot!
  • Ha megállnak a járművel, lehetőleg ne napos helyen hagyják. Soha ne hagyjanak a parkoló gépjárműben kisgyermeket vagy háziállatot, még rövid időre sem, mert a felforrósodott utastérben ennek akár életveszélyes következményei is lehetnek!
  • A napon álló gépkocsit indulás előtt szellőztessék ki, menet közben használjanak légkondicionálót vagy gondoskodjanak a levegőcseréről, a friss levegő utánpótlásáról!

Forrás: police.hu

About regio34

Check Also

31 ÉVE EZEN A NAPON KEZDŐDÖTT A TAXISBLOKÁD

Az Antall-kormány 1990. október 25-én, csütörtökön este ~65 százalékos benzináremelést jelentett be, mely következtében 56 forintra …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük