Home / Egyéb / Ebben a 17 országban szabadon üdülhet a magyar

Ebben a 17 országban szabadon üdülhet a magyar

A nyaralók is szívesen indulnak világnak – ha mehetnek. A magyarok védettségi igazolványát 17 országban fogadják el, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden megjelent rendelete rögzíti a listát.

17 országban fogadják el a magyar védettségi igazolványt, erről kedd este kormányrendelet jelent meg a Magyar Közlönyben.

A külügyminiszter által jegyzett rendelet felsorolja a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról szóló, kétoldalú megállapodást kötött országokat. Ezek a következők:

 1. Albán Köztársaság
 2. Bahreini Királyság
 3. Ciprusi Köztársaság
 4. Cseh Köztársaság
 5. Észak-macedón Köztársaság
 6. Georgia
 7. Horvát Köztársaság
 8. Kazah Köztársaság
 9. Marokkói Királyság
 10. Moldovai Köztársaság
 11. Mongólia
 12. Montenegrói Köztársaság
 13. Szerb Köztársaság
 14. Szlovák Köztársaság
 15. Szlovén Köztársaság
 16. Török Köztársaság
 17. Ukrajna

Tájékozódjon indulás előtt

Mielőtt valaki elindulna, jobb, ha tájékozódik, ugyanis nem mindenhol elég csak a plasztikkártya. Horvátországba például már úgy utazhatunk, mint a koronavírus-járvány előtti időszakban, azaz sem védettségi igazolvány, sem az oltás igazolása nem szükséges, illetve nincs teszt- és karanténkötelezettség. Azonban visszafele már gondban lehet, aki kártya nélkül nyaralt az Adrián: a konzuli szolgálat tájékoztatás szerint kifelé nem, de Magyarország felé kérik a védettségi igazolványt, és ha valaki nem tudja felmutatni, tíznapos karanténba kerül.

(forrás)

About regio34

Check Also

31 ÉVE EZEN A NAPON KEZDŐDÖTT A TAXISBLOKÁD

Az Antall-kormány 1990. október 25-én, csütörtökön este ~65 százalékos benzináremelést jelentett be, mely következtében 56 forintra …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük