Home / Egyéb / KEDD ÉJFÉLIG HŐSÉGRIADÓ!!!

KEDD ÉJFÉLIG HŐSÉGRIADÓ!!!

A napokban várható tartós hőség miatt szombattól hőségriasztást adtak ki.

A nagy hőség az egészséges szervezetet is megterheli, bárkinél okozhat egészségügyi panaszokat, kellemetlen közérzetet, dekoncentrációt. Különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők.

Az autósok vezessenek óvatosan, mert a meleg rájuk nézve is kedvezőtlen hatással lehet.

A vízparton tartózkodók pedig – különösen napozást követően – hűtsék le magukat mielőtt vízbe mennek, felhevült testtel ne ugorjanak a vízbe!

Fontos továbbá odafigyelni a fokozott vízivásra. A kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők és zsíros ételek fogyasztása viszont kerülendő.

Gyermeket, állatokat ne hagyjanak autóban! Ha valaki autóban hagyott gyermeket, állatot lát, hívja a 112-es segélyhívó számot.

Senki ne hagyjon továbbá az autóban fertőtlenítőt, hígítót, festéket, öngyújtót, mert ezek is meggyulladhatnak a nagy melegben.

11 és 15 óra között lehetőség szerint ne tartózkodjanak a napon, illetve védekezzenek megfelelő ruházattal és napvédő szerekkel a leégés ellen. Aki teheti, tartózkodjon árnyékban, légkondicionált helyiségben, a legmelegebb órákban kerülje a megterhelő fizikai munkát.

A bárki által igénybe vehető légkondicionált helyiségek listája péntektől elérhető a katasztrófavédelem weboldalán.

Az NNK és az OKF közös közleményében kiemelték, hogy meleg időben a növényzet is hamarabb kiszárad és könnyebben meggyullad.

Erdőben csak a kijelölt tűzrakóhelyen szabad tüzet gyújtani, ezt is csak akkor, ha nincs elrendelve tűzgyújtási tilalom!

(forrás)

About regio34

Check Also

TŰZIFÁT AKAR VÁSÁROLNI?

Ne hagyja, hogy átverjék! Manapság már egyre több internetes felületen vagy újságban kínálják a télire …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük