Home / Egyéb / 2022-től kizárólag állami meddőségi klinikákon lehet beültetést végezni

2022-től kizárólag állami meddőségi klinikákon lehet beültetést végezni

Az Országgyűlés a tavaszi ülésszak utolsó napján megszavazta, 2022. július 1-től kizárólag az állami meddőségi klinikákon lehessen beültetést végezni.

A parlament elé május 25-én benyújtott törvényjavaslat szerint a maradék három magánkézben lévő meddőségi centrum, és egy kizárólag inszeminációt végző magánintézmény is állami kézbe kerülhet.

Az elfogadott módosítás alapján a magánkézben lévő intézményeket a magánszolgáltatóknak az államnak kell adniuk, a náluk tárolt embriókkal és ivarsejtekkel együtt, amiért cserébe kártalanítást kapnak.

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt heti kormányinfón azt mondta erre azért van szükség, mert hatékonyabb, ha állami kézbe veszik a reprodukciós eljárásokat, hiszen jelentős a finanszírozási vonzata, ráadásul azt látták, hogy vannak visszaélések. A 444 ezzel kapcsolatban egy szakembert is felkeresett, aki minden alapot nélkülözőnek nevezte Gulyás kijelentését.

(forrás)

About regio34

Check Also

31 ÉVE EZEN A NAPON KEZDŐDÖTT A TAXISBLOKÁD

Az Antall-kormány 1990. október 25-én, csütörtökön este ~65 százalékos benzináremelést jelentett be, mely következtében 56 forintra …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük