Home / Egyéb / Nem kér a turistákból a lebegő magyar falu

Nem kér a turistákból a lebegő magyar falu

Az utóbbi években egyre többen járnak csodájára a látszólag vízen úszó horgászlakoknak.

Pilisszentléleken a Mi kis falunk forgatása, a Bokodi- tavon az interneten terjedő rengeteg gyönyörű fotó vonzza a turistákat. Mi is beszámoltunk Pilisszentlélek problémájáról, ahol az emberek mindennapjait keseríti meg a rengeteg odalátogató, Bokodon pedig a horgászokat zavarják a turisták.

Többéves probléma kapcsán, a Bokodi-tó környéki nagy turistaáradat miatt ültek össze a napokban az érintettek az Oroszlányi Horgász Egyesület kezdeményezésére.

Komárom-Esztergom megyében, Oroszlánytól 6 km-re található a tó, melyet az Oroszlányi Erőmű hűtőtavaként létesítettek az 1960-as években. Különlegességét a víz tetején úszó házikók látványa adja, ezért él a köztudatban lebegő faluként, turisták sokaságát csalogatva a környékre.

Az utóbbi években egyre többen járnak csodájára a látszólag vízen úszó horgászlakoknak, videoklipeket forgattak, művészek, modellek pózoltak a bejáróknál, de esküvői fényképezésekre is sor került.

Ezt a rohamot unták meg a stégek tulajdonosai, akik most fórumot szerveztek, és munkacsoportot hoztak létre a tó ellenőrzésére.

A turisták sok esetben a magánszférát sem tisztelve bejárnak a stégekre fotózni. Köztudott, hogy a part mentén sem nyilvános illemhely, sem szemétgyűjtési és megfelelő parkolási lehetőség nincs, a nagy látogatottságú hétvégék után elég nehéz eltüntetni a nyomokat

– mondta Varju György, az Oroszlányi Horgász Egyesület elnöke.

Az elmúlt időszakban a rendőrség sok esetben intézkedett szabálytalan parkolás, magánterületre való belépés és jogellenes drónhasználat miatt a tó környékén.

Az érintettek szerint két védelmi intézkedést lehet létrehozni: vagy táblákkal felhívni a figyelmet a magántulajdonra, vagy pedig sűríteni kellene a tópart hatósági ellenőrzését.

Javaslatként az is elhangzott, hogy egy parkolóval ellátott kilátó létrehozása ideális lehetne, mely csodálatos panorámát és kiváló fotózási lehetőséget biztosítana az érdeklődők számára, nem zavarva a stégtulajdonosokat.

A fórum résztvevői végezetül megállapodtak egy munkacsoport létrehozásában, mely első lépésként helyszíni bejárást tart a tóparton.

(forrás)

About regio34

Check Also

24 ÓRA ALATT 6 ITTAS JÁRMŰVEZETŐ

Ha az elosztást néznénk, akkor 4 óránként fogtak ittas vezetőket Komárom-Esztergom megyében a rendőrök egy …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük