Home / Egyéb / Orbán Viktor felkészült a választási vereségre is

Orbán Viktor felkészült a választási vereségre is

“2010 óta először nem tét nélkül fog zajlani, mert az ellenzék feljött a pályára.”

Török Gábor politológus szerint Orbán Viktornak van arra vonatkozó terve, hogy egy esetleges választási vereség esetén, mégis miként kéne politizálnia az országgyűlésben. Véleménye szerint már elkezdődött a felkészülés a vereségre is, s már politikai stratégia is létezik arra az esetre, ha a kormánypártok alulmaradnak a 2022-es országgyűlési választáson.

A következő választás teljesen más lesz, mint az eddigiek, ugyanis nagyjából két azonos nagyságrendű szavazótáborral rendelkező fél indul. 

A koronavírus-járvány kezelésének kormányzati kezelése lesz az egyik legfontosabb kampánytéma.

Ez viszont új terep lehet a kormány számára is, hiszen míg 2014-ben a rezsicsökkentéssel, 2018-ban pedig a migrációveszéllyel a Fidesz adta a témákat, ez most a koronavírus miatt nem így lesz. Ez pedig az ellenzék számára is jó esély lehet, ugyanis az ellenzék is fel tudja építeni az álláspontját ezen a téren.

A politológus kiemelte, hogy könnyen előfordulhat az is, hogy nem a listás eredmény lesz a döntő a kimenetel tekintetében, hiszen a billegő körzetekben akár néhány tízezer szavazó elrendeződése is meghatározhatja, kinek lesz abszolút többsége majd a Parlamentben.

Török szerint még kérdéses az, hogy milyen hatással lesz majd a választásokra az ellenzéki előválasztás.

(forrás)

About regio34

Check Also

MA VAN A MAGYAR SPORT NAPJA

A kontinens első szabadtéri sportversenyét 1875. május 6-án Budapesten rendezte meg a Magyar Athletikai Club …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük