Home / Egyéb / Elkészült a határon átnyúló kerékpáros zarándokút

Elkészült a határon átnyúló kerékpáros zarándokút

A négy (szlovákiai és magyar) megye együttműködésében megvalósított SacraVelo – Határon átnyúló kerékpáros zarándokutak hálózata a Duna térségében című projekt került átadásra. Imázsvideó a cikkben!

A záró rendezvényt kedden tartották meg a szlovákiai Nagyszombat megye szervezésében. A járványhelyzetre való tekintettel az online térben zajlott a program, csaknem száz résztvevővel.

A rendezvényen bemutatták a projekt fizikai eredményeit: az útirány jelző táblákkal kijelölt, közel 1000 km hosszan kerékpározásra alkalmas hálózatot, az érintett településeken elhelyezett pihenőhelyeket, valamint a kerékpáros zarándokút hálózat önálló weboldalát (www.sacravelo.eu) és az onnan letölthető mobil applikációt.

A kerékpáros zarándokokat megyénkben 241 km hosszan, 38 település közigazgatási területét érintően vezeti útba igazító táblarendszer, és valamennyi településen pihenőhely várja, melyeket szintén a projekt keretében telepítettek. Az útvonal a szakrális értékeken túl feltárja a terület gazdag kulturális és természeti örökségét is.

A projekt az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében az Európai Unió támogatásával valósult meg.

(forrás)

About regio34

Check Also

MA VAN A MAGYAR SPORT NAPJA

A kontinens első szabadtéri sportversenyét 1875. május 6-án Budapesten rendezte meg a Magyar Athletikai Club …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük