Home / Egyéb / Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága- újabb hivatalt hoznak létre

Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága- újabb hivatalt hoznak létre

A dohánykereskedelmet és a szerencsejátékokat is felügyeli majd egy új hatóság- Az elnököt a miniszterelnök nevezi majd ki 9 évre. Fizetése havi 4,5 millió forint, négy helyetteséé fejenként 4 millió.

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága a koncessziós szerződésekkel kapcsolatos feladatokat is ellátja majd.

Látszólag össze nem tartozó tevékenységeket bíznak egy új hivatalra, amelynek létrehozásáról e héten tárgyal az országgyűlés.

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága foglalkozik október 1-étől a dohánytermék-kiskereskedelem engedélyezésével, a kis- és nagykereskedelem hatósági ellenőrzésével és szabályozásával a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. jogutódjaként, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar feletti felügyelet gyakorlásával és szabályozásával, ami most az igazságügyi miniszter dolga, a szerencsejáték-szervezés engedélyezésével, hatósági felügyeletével és szabályozásával a Szerencsejáték Felügyelet jogutódjaként, amely eddig a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter hatáskörébe tartozott, illetve a felszámolói névjegyzék vezetésével, a felszámolók egyes tevékenységeinek hatósági felügyeletével, ami most a Miniszterelnöki Kormányirodához tartozik.

A hatóság továbbá ellátja az állam nevében lefolytatandó, koncessziós szerződés megkötésére irányuló eljárásokkal kapcsolatos egyes feladatokat.

Ennek keretében Koncessziós Tanácsot működtet „az egységes állami joggyakorlat kialakítása, a közérdek érvényesítése érdekében”.

Az új hatóság önálló szabályozó szerv lesz, amelynek elnöke – a médiahatóság és a közműhivatal vezetőjéhez hasonlóan – rendeleteket adhat ki. Az elnököt a miniszterelnök nevezi majd ki 9 évre. Fizetése havi 4,5 millió forint, négy helyetteséé fejenként 4 millió.

(forrás)

About regio34

Check Also

Négy autó ütközött Tata legújabb zebrájánál

Az ökoturisztikai központnál kora este történt a baleset. Információk szerint „utoléréses” baleset történt május 6-án …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük