Home / Egyéb / Lassan melegszik az idő

Lassan melegszik az idő

Továbbra is marad az évszakhoz képest hűvös idő. A hét második felében csak kevés javulás várható, pár fokkal emelkedik a hőmérséklet, de továbbra is 6-8 fokkal lesz hűvösebb az ilyenkor elvárhatónál.

Csütörtökön még több helyen kialakulhatnak záporok, hózáporok. Naposabb időszakok délen, délnyugaton lehetnek, főként reggel, délelőtt. A szél kelet, északkelet kivételével erős lesz, és a hőmérséklet is alacsony marad, délután mindössze 5-12 fokot mérhetünk.

Pénteken többfelé napos idővel indul a nap, gyenge fagyok is előfordulhatnak, sőt a derült, szélcsendes völgyekben -3, -4 fok sem kizárt. Napközben gyakran befelhősödik az ég, de csak néhol alakulhat ki kisebb zápor. 7-13 fokot mutathatnak a hőmérők délután, a szél még többfelé élénk, helyenként erős lesz.

Hétvégén

a szombati nap lesz valamivel barátságosabb,

vasárnap ismét többfelé elered az eső. Ugyanakkor szombaton még többfelé átmeneti naposabb időszakokra is számíthatunk. A maximumok mind a két napon 9 és 14 fok között alakulnak. Ez jó 6-8 fokkal hűvösebb április közepéhez képest. Ráadásul nyugaton a gyakran élénk, erős északias szél tovább ronthat a hőérzeten.

A jövő hét eleje is még hűvösebb, időnként csapadékos időt tartogat. A naposabb időszakokban viszont már 15 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet.

Forrás: idokep.hu

About regio34

Check Also

Négy autó ütközött Tata legújabb zebrájánál

Az ökoturisztikai központnál kora este történt a baleset. Információk szerint „utoléréses” baleset történt május 6-án …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük