Home / Egyéb / Kásler felfüggesztette az onkológiai népegészségügyi szűrővizsgálatokat

Kásler felfüggesztette az onkológiai népegészségügyi szűrővizsgálatokat

A korábban sem kielégítő egészségügyi ellátás egy éve már a minimálisra csökkent, most már rákszűrés sincs. Újabb döntés, amiért felelnie kell!

Az EU-ban a legtöbb, százezer lakosra vetítve 700 daganatos esetet Magyarországon diagnosztizálták 2018-ban. Az európai halálozási listán a százezer lakosonkénti 350 daganatos elhunyttal a horvátok mögött ma a második helyen áll Magyarország – írja a Svéd Egészséggazdaságtani Intézet.

Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter a múlt hét végén miniszteri utasítással felfüggesztette a népegészségügyi célú, célzott, onkológiai szűrővizsgálatokat. (Minden más onkológiai beavatkozás kötelezően elvégzendő.)

Kásler a kórházi adatokra hivatkozik, miszerint egyre nő a fertőzöttek, fertőzésgyanús esetek és a kórházi ellátást igénylő betegek száma.

Kásler Miklós már tavaly is nyilatkozott úgy, hogy a szűrővizsgálatok elvégzése nem sürgős feladat. Mondta ezt az az ember, aki onkológus, egyetemi docens, a Magyar Onkológiai Intézet főigazgatója. Pedig a laikusok is tisztában vannak azzal, hogy rákos megbetegedés esetén minden egyes késedelmes napnak súlyos, végzetes következménye lehet.

A 2020 előtt is bukdácsoló egészségügyi ellátás a koronavírus megjelenésével a minimálisra csökkent. Telefonálunk, diagnosztizálunk, egyes esetekben fényképet készítünk a beteg testrészről és a háziorvos „felhőbe” feldobja a gyógyszer receptjét. Aztán várunk és bízunk benne, hogy nem lőttünk nagyon mellé a látatlanban hozott döntések miatt.

Szeretteinknek, barátainknak, ismerőseinknek a búcsúzáskor mondott „Vigyázz magadra!” új értelmet kapott. Ugyanis egy lábtörés vagy egy vakbélgyulladás is lehet halálos kimenetelű a jelenlegi helyzetben.

Így hát azon, hogy megelőző vizsgálatok nincsenek az már talán nem is kellene, hogy csodálkozzunk.

About regio34

Check Also

Négy autó ütközött Tata legújabb zebrájánál

Az ökoturisztikai központnál kora este történt a baleset. Információk szerint „utoléréses” baleset történt május 6-án …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük