Home / Egyéb / Így mehetnek oviba a gyerekek hétfőtől

Így mehetnek oviba a gyerekek hétfőtől

Több Komárom-Esztergom megyei településen is lesz hétfőtől óvodai ügyelet.

A kormány döntött arról, hogy március 8-tól engedélyezi az iskolákban és óvodákban az ügyeleti rendszert. A Magyar Közlönyben már megjelent a kormányrendelet is, amely tartalmazza az ügyelet részletes feltételeit. Eszerint a szülő, törvényes képviselő kérelmére az intézményvezető gondoskodik a gyermekek, tanulók napközbeni felügyeletének megszervezéséről. A kérelem a rendelet szerint elektronikusan is benyújtható az intézmény vezetőjének.

Felhívják a figyelmet, hogy az ügyeletet azonban csak a legszükségesebb esetben kérjék a szülők, úgy, mint munkavégzés vagy a járvány elleni védekezésben való részvétel.

Tatabányán minden óvoda fogadja a gyermekeket a járványügyi intézkedések betartása mellett. A városháza szakirodája megkezdte az igények felmérését – eszerint eddig háromszáz óvodás számára kérték a szülők az ügyeleti ellátást.

Prioritásként kezelik a jelentkezés során a munkavégzést – az egészségügyben dolgozók és a közfeladatot ellátó szülők igényeit. Akik már jelezték, hogy hétfőtől is szeretnék, ha óvodai ellátást kapna a gyermek, közvetlen értesítést kapnak az intézménytől. Minden esetben abban az óvodában kell igényelni az ügyeleti ellátást, ahová a gyermek jár.

Tatán is biztosítják a gyerekfelügyeletet hétfőtől a városi óvodákban. A tata.hu tájékoztatása szerint azoknak a szülőknek nyújtanak ilyen segítséget, akiknek munkavégzése nem teszi lehetővé, hogy otthon maradjanak gyermekükkel, gyermekeikkel.

Az intézményvezetők felveszik a kapcsolatot a szülőkkel, és mindenkivel egyeztetnek arról, hogy igényli-e gyermekének felügyeletét a rendkívüli szünet ideje alatt. Hozzátették: kérdéseikkel a szülők is fordulhatnak az óvodákhoz telefonon vagy online.

Esztergomban is lesz ügyelet, Hernádi Ádám polgármester Facebook-posztban tájékoztatta a helyieket a részletekről. Eszerint az óvodákban és az iskolákban a szülő, törvényes képviselő kérelmére az intézményvezető gondoskodik a gyermekek, tanulók napközbeni felügyeletének megszervezéséről.

Felhívta a figyelmet, hogy mivel a járvány az oktatási intézményekben is terjed, ezért kérjük a szülőket, hogy ezzel a lehetőséggel csak a legszükségesebb esetben éljenek.

(forrás)

About regio34

Check Also

MA VAN A MAGYAR SPORT NAPJA

A kontinens első szabadtéri sportversenyét 1875. május 6-án Budapesten rendezte meg a Magyar Athletikai Club …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük