Home / Egyéb / Esztergomi horgász nyerte az úszós országos bajnokság elődöntőjét

Esztergomi horgász nyerte az úszós országos bajnokság elődöntőjét

Az esztergomi Vasas Horgászegyesület tagja, Csöregi Balázs 76 indulóból végzett az élen a napokban rendezett 57. Országos Úszós Bajnokság elődöntőjén, melyet a Kaposvár melletti Deseda tavon tartottak.

Az indulók között felsorakozott a teljes magyar élmezőny, többszörös egyéni és csapat világbajnokok, egyéni és csapat Európa-bajnokok, egyéni világbajnoki helyezettek, világranglistán is jegyzett versenyzők és magyar bajnokok sokasága.

A versenyzőket nem fogadták a legjobb fogási körülmények, ennek oka lehetett a verseny előtti napok szeszélyes időjárása, a napok óta fújó déli szél, vagy a tavat éppen csak elkerülő viharzóna, vagy csak más elfoglaltság után nézett a tó egyébként rendkívüli dévér- és kárászállománya.

Csöregi Balázs elmondta, a horgászoknak minden tudásukat elő kellett szedni a versenyen, a legváltozatosabb technikákat és felszereléseket kellett bevetni az eredményhez, így jött össze az elsőséget jelentő, 36,7 kilós fogás. Ez a mennyiség négy egyenként, négyórás forduló alatt került horogra. A szektorokat 8-10 kilónyi hallal lehetett megnyerni, egy-egy fordulóban 40-50 darab húszdekás példányt kellett kiemelni a győzelemhez.

Az elődöntőn megyénkből 18. helyet ért el Szalai Tamás, szintén az esztergomi Vasas Horgászegyesület tagja, a 29. helyet szerezte meg ifj. Jerabek Antal, a Vértesaljai Horgászegyesülettől, valamint részt vett Szász Attila a Tatai Sporthorgász és Környezetvédő Egyesülettől.

Forrás: KEMHESZ

Fotó: MOHOSZ

About regio34

Check Also

31 ÉVE EZEN A NAPON KEZDŐDÖTT A TAXISBLOKÁD

Az Antall-kormány 1990. október 25-én, csütörtökön este ~65 százalékos benzináremelést jelentett be, mely következtében 56 forintra …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük