Home / Egyéb / Gyermek horgászversenyeket rendezhetnek megyénkben

Gyermek horgászversenyeket rendezhetnek megyénkben

Megyénkből 11 horgászegyesület nyert támogatást a MOHOSZ pályázatán, melyen az országos szövetség gyermek horgászversenyek rendezését segíti elő. A versenyeket a nyertes szervezetek október 15-ig tarthatják meg – mondta el a Komárom-Esztergom megyei Horgászegyesületek Szövetségének ügyvezető elnöke.

Osvald Zsolt tájékoztatása szerint a versenyeket alsós és felsős kategóriában rendezik meg. Az indulóknak orsó nélküli spiccbottal apróhalakat kell fogni. Az egyesületek ezt legtöbbször további programokkal bővítik, mint ügyességi feladatok, vagy halfelismerési vetélkedő.

A kezdeményezés célja, hogy a legkisebbek is megismerkedhessenek a horgászattal. A dobogós helyeket elérők a MOHOSZ ajándékcsomagjait kapják, melyben jó minőségű kezdő felszerelések találhatók, azonban a legtöbb helyszínen a rendezők gondoskodnak róla, hogy egyetlen gyermek se távozzon jutalom nélkül.

A lebonyolítási szabályok szerint a résztvevőkön kívül a lehető legkevesebb kísérő lehet jelen, a sorsolás és az eredményhirdetés során is be kell tartani a másfél méteres védőtávolságot. Az országos horgász szövetség kéri, hogy mellőzzék a versenyek után a közös étkezést és csoportképek készítését.

A nyertes egyesületek névsora:

Dorogi Bányászok Horgász Egyesülete

Kocsi Horgászegyesület

Komáromi Horgász Egyesület

Környei Horgász Egyesület

Ölbő-tavi Aranyhal Horgászegyesület

Szomódi Horgász Egyesület

Szőnyi Dolgozók Sporthorgász Egyesület

Táti Horgász és Környezetvédő Egyesület

Tokodi Horgász Egyesület

Vasas Horgász Egyesület

Vértesaljai Horgász Egyesület

forrás: KEMHESZ

About regio34

Check Also

MA VAN A VÍZ VILÁGNAPJA

Az 1993 óta ünnepelt világnap célja, hogy ráirányítsa figyelmünket az édesvíz fontosságára, valamint az édesvízi …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.