Home / Egyéb / Ma 36 éves a Facebook életre keltője

Ma 36 éves a Facebook életre keltője

Ezen a napon született Mark Zuckerberg

Bár irodalomból szerzett diplomát a gyerekkorától tartó érdeklődés a számítástechnika iránt előtérbe került, videójátékok fejlesztésével foglalkozott, zenelejátszó programot készített.

A Facebook létrehozásának ötlete eredetileg Mark Zuckerberg egyetemi előkészítő iskolájának, fényképes, nyomtatott, könyv alakú kiadványa volt. Ezek a könyvek már évtizedek óta közkedveltek voltak, és használatban álltak a tanárok és a diákok számára. A Facebook története valójában 2003-ban kezdődött a Facemash nevű alkalmazás kidolgozásával. Adam D’Angelo, aki Mark Zuckerberg legjobb barátja volt a középiskolában, létrehozott az egyetemisták számára egy kezdetleges társasági oldalt. A programnak olyan sikere lett, hogy használóinak száma a százezret is meghaladta. A honlap népszerűségének hatására írta meg Mark Zuckerberg a CourseMatch programot, ami aztán a Facebook létrehozásához vezetett. Kezdetben csak a Harvard hallgatói számára volt elérhető az oldal felhasználása, majd kiterjesztették és minden egyetemista, majd minden 13 évesnél idősebb személy is regisztrálhatott a Facebookon.

A tőzsdei bevezetésre 2012. május 18-án délután 17 órakor került sor. A következő mérföldkő 2012. október 4. – ezen a napon a Facebook elérte az 1 milliárd regisztrált felhasználót. 2017 júniusában újabb mérföldkőhöz érkezett a portál: az aktív felhasználók száma meghaladta a 2 milliárd főt (aktív felhasználónak számít, aki az elmúlt 30 napban legalább egyszer belépett az oldalra).

2010-ben már Zuckerberget az „információs kor legbefolyásosabb emberei” között említik és az Év emberének választják meg.

(forrás)

About regio34

Check Also

MA VAN A VÍZ VILÁGNAPJA

Az 1993 óta ünnepelt világnap célja, hogy ráirányítsa figyelmünket az édesvíz fontosságára, valamint az édesvízi …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.