Home / Egyéb / Tatai veszélyhelyzeti rendelkezések

Tatai veszélyhelyzeti rendelkezések

A kormány ismét meghosszabbította a kijárási korlátozást és a polgármestereknek külön jogosítványt adott hétvégére, hogy saját településükön további szigorító szabályokat vezessenek be. Ennek értelmében Tatán az alábbi rendelkezés érvényes szombat 0 órától vasárnap éjfélig.

Április 25-én és 26-án újra lezárásra kerül az Angolkert, az Öreg-tó partja és a Réti 8-as tó – jelentette be Michl József április 23-i sajtótájékoztatóján. Tata polgármestere kiemelte, a korlátozások azonban ezen a hétvégén módosulnak az előzőekhez képest.

Az elmúlt két hétvégén is bevezetett korlátozásokkal összhangban most szombaton és vasárnap sem látogathatjuk majd a tatai vár és az Esterházy Kastély környékét, az Építők parkját, az Öreg-tóhoz bevezető utakat emellett pedig a Réti 8-as tavat valamint a Tatabányára vezető kerékpárutat.

Michl József a témával kapcsolatban elmondta – a korlátozások legfőbb oka továbbra is az, hogy a városunkba látogatást tervező turisták ne jöjjenek most Tatára, és ne legyenek csoportosulások. Azonban az elmúlt hetek tapasztalatai alapján, figyelembe véve a tataiak kéréseit is, kisebb változások lépnek életbe. Az egyik változás, hogy a szóban forgó időpontban lehet majd horgászni a Cseke-tavon, de csak azoknak, akik érvényes horgászengedéllyel rendelkeznek. Számukra  belépésre a teniszpályák felőli oldalon, a horgásztanyánál lesz lehetőség, a jogosultságot pedig a halászati őrök fogják ellenőrizni. Emellett  a szabadban sportolni vágyók igényeire való tekintettel, az Öreg-tó és a Cseke-tó partján a korlátozások április 25-én szombaton reggel 9 órától április 26. vasárnap 18:00 óráig tartanak majd, így a szombat reggeli és a vasárnap esti órákban biztosítunk lehetőséget a tavaink partján futóknak a mozgásra. Természetesen a köztes időben az érintett területeket nem lehet látogatni, a tatai korlátozásokat a rendőrség szigorú járőrözéssel ellenőrizni fogja – tette hozzá a városvezető.

(forrás)

About regio34

Check Also

MA VAN A VÍZ VILÁGNAPJA

Az 1993 óta ünnepelt világnap célja, hogy ráirányítsa figyelmünket az édesvíz fontosságára, valamint az édesvízi …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.