Home / Egyéb / Április 2.- Autizmus Világnapja

Április 2.- Autizmus Világnapja

2007. december 18-án, az ENSZ 62/139-es határozata jelölte ki április 2-át az Autizmus Világnapjának azzal a céllal, hogy felhívja a világ figyelmét az autizmusra, az autizmus spektrum zavarra, amely tízmilliókat érint a földön. Az Autizmus Világnapja ENSZ határozat kéri a tagállamokat, hogy tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy az autizmust minél szélesebb körben megismerjék a társadalmaikban.

A koronavírus járvány okozta élethelyzetet átélni nehéz, autizmussal átgondolni, átélni sokkal nehezebb. Nehéz autista gyermekeknek és nehéz a szülőknek, családtagoknak. Féltik autista szeretteiket az esetleges megbetegedésüktől, kezelésüktől. Félnek attól, hogy mi lesz velük, ha ők betegszenek meg, akik a biztonságot, állandóságot jelentik, teremtik meg. Megértetni azt, hogy az idős családtagokra vigyázni kell, a barátokkal nem találkozhatnak, ezért hónapokra eltűnnek az életükből, semmit sem tesz könnyebbé.

Az Autisták Országos Szövetsége idén is csatlakozik a Ragyogj Kéken Kampányhoz! Április 2-án ötödik alkalommal a világítják kékre a Gellért-hegyi Szabadság-szobrot.

Tatabányán a Kék Madár Szülőklub egy különleges akciót hirdetett: arra biztat mindenkit, hogy április 2-án helyezzenek ki az ablakba egy kék színnel megalkotott rajzot, majd fotózzák le, és töltsék fel a Kék Madár Szülőklub, Tatabánya nyílt közösségi oldalára. Ehhez a Városháza is csatlakozik, másodikán látható lesz az eredmény a közösségi oldalon, megköszönve azt a gesztust, amit a harminc évvel ezelőtt alakult Komárom-Esztergom Megyei Tehetséggondozó és Léleksegítő Alapítvány tett. Lemondott az idei születésnapi programokra szánt önkormányzati támogatásról a veszélyhelyzetre való tekintettel és a kuratórium úgy határozott: a vírus terjedésének megakadályozására, a védekezésre kell fordítani az összeget.
A Városháza is meglepetéssel készül, kékben ragyog a Turul Emlékmű.

About regio34

Check Also

MA VAN A VÍZ VILÁGNAPJA

Az 1993 óta ünnepelt világnap célja, hogy ráirányítsa figyelmünket az édesvíz fontosságára, valamint az édesvízi …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.