Home / Egyéb / VÉRADÁS OROSZLÁNYBAN

VÉRADÁS OROSZLÁNYBAN

Adjon vért, mentsen életet!

2020. április 04-én (szombaton)- 9.00 órától 16.00 óráig megszervezésre kerül az Oroszlány városi véradás.

A véradás helyszíne a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár Oroszlány földszinti aulája lesz. (Oroszlány, Szent Borbála tér 1.)

Tájékoztatásul néhány információ, a véradásokkal kapcsolatban:

A Magyar Kormány március 11-én veszélyhelyzetet rendelt el a koronavírus kapcsán, mely befolyásolja a rendezvények, véradások lebonyolítását is. Jelen rendelkezések szerint az új koronavírus kiemelt kockázata miatt minden egyéb más kiszűrés mellett 30 napra kizárja a véradásból azokat a véradókat, akik 2020. február 05. után külföldön jártak. A kiszűrés a terület elhagyásának időpontjától kezdődik.

Azok a véradók, akik az elmúlt 30 napban külföldön jártak nem léphetnek be a véradás területére sem! Kérjük a véradók megértését és együttműködését!

A véradók és a vért kapó betegek egészségének védelme érdekében az Országos Vérellátó Szolgálat korlátozásokat, megelőző intézkedéseket vezetett be, tekintettel a koronavírus járvány miatt kialakult helyzetre. A bevezetett intézkedések, tudnivalók, tájékoztatók a www.ovsz.hu weboldalon érhetők el. Az információkat folyamatosan frissítjük

Közös érdekünk, hogy a koronavírus-járvány idején is folyamatosan biztosítani tudják a szükséges vérkészítményeket beteg embertársaink számára.

Az OVSz továbbá arra szólítja fel a lakosságot, hogy ne jelentkezzen véradásra és ne lépjen a véradás területére az, aki:

· az utóbbi 1 hónapban:

· Külföldön járt

· Kimutatták nála a koronavírust (COVID-19)

· Olyan beteggel érintkezett, akinél kimutatták a koronavírust

· egy háztartásban él koronavírus fertőzöttel

· személyes kapcsolatba került (2 méteren belüli távolság és 15 percnél hosszabb idő) koronavírus fertőzöttel

· zárt légtérben tartózkodott (2 méteren belüli távolság és 15 percnél hosszabb idő) [pl. munkahelyen egymás közelében, iskolában egy osztályteremben, kórházi beteglátogatás során] koronavírus fertőzöttel

· közvetlen fizikai kapcsolatba került új koronavírussal fertőzött személlyel (pl. kézfogás útján);

· Hirtelen megjelenő betegsége volt:

§ láz (magasabb mint 37,5 °C)

§ izomfájdalom

§ köhögés

§ légszomj

§ erős fáradékonyság

A véradáshoz kapcsolódó kérdéseikkel, kéréseikkel (pl. igazolás kiállítása, vizsgálati eredmény kikérése), írásban jelentkezzenek az ovsz@ovsz.hu e-mail címen.

A koronavírus kapcsán érvényben lévő korlátozásokról és az aktuális véradóhelyszínekről a www.ovsz.hu és a www.veradas.hu weboldalakon tájékozódhatnak.

Együttműködésüket megköszönjük és várjuk Önöket véradásainkra!

Kérjük a lakosság türelmét és megértését , hogy az előírásoknak megfelelően végezhessük a véradással járó feladatainkat. (Távolságtartó sorban állás, egy légtérben tartózkodó személyek számának csökkentése miatt megnőhet a várakozási idő, stb.)

Továbbra is kérjük a véradásra hozzák magukkal személyes okmányaikat (TAJ-kártya, lakcímkártya és személyi igazolvány)

Együttműködésüket köszönjük!

Magyar Vöröskereszt KEM szervezete

About regio34

Check Also

MA VAN A VÍZ VILÁGNAPJA

Az 1993 óta ünnepelt világnap célja, hogy ráirányítsa figyelmünket az édesvíz fontosságára, valamint az édesvízi …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.