Home / Egyéb / Mától az ország vizsgázik józan észből, felelősségtudatból

Mától az ország vizsgázik józan észből, felelősségtudatból

Jakab Péter: Konkrétan most emberéletekkel szórakozik a kormány.

Március 28-tól április 11-ig kijárási korlátozás lesz érvényben Magyarországon. Leegyszerűsítve a változás annyi, hogy 65. életévét betöltött személy az élelmiszerüzletet, drogériát, piacot vagy gyógyszertárat 9.00 óra és 12.00 óra közötti időben látogathatja, értelemszerűen, a fiatalabb korosztályok a bevásárlást délután végezhetik. Az élelmiszerüzletben, drogériában, piacon vagy gyógyszertárban az ott foglalkoztatottak kivételével ebben az időben kizárólag a 65. életévét betöltött személy tartózkodhat. Értelemszerűen a 65 év alatti korosztály ezen időponton kívül bármikor.

Sokan bírálják a kijárási korlátozás rendeletét, amely a vírus elleni küzdelemhez túl enyhe.

Szakemberek, politikusok szólaltak meg ez ügyben.

Jakab Péter a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke tegnap az alábbiakat nyilatkozta:

Hétfőn a parlamentben is felvetettem miniszterelnök úrnak, hogy már rég be kellett volna vezetni a kijárási tilalmat, hogy az emberi találkozások csökkentésével mérsékeljük a vírus terjedésének az ütemét. Akkor azt a választ kaptam, hogy a korlátozáson el lehet gondolkodni. Látva a mostani rendeletet, csak a kommunikáción sikerült elgondolkodni, a konkrét megvalósításon nem. A kijárási korlátozás csak akkor védi az embereket, ha valóban korlátozza a kijárást, itt azonban nemhogy nem korlátozza, inkább bátorítja az otthon elhagyását.

Hetek óta azon dolgozunk, hogy aki csak teheti, maradjon otthon. Orbán Viktor meg bejelenti, hogy az otthonunkat csak olyan alapos indokokkal hagyhatjuk el, amelybe beletartozik a manikűrtől kezdve a szabadidős tevékenységen keresztül szinte minden.

Különösen igaz ez a legveszélyeztetettebb, 65 év feletti korosztályra, akiket eddig is nehéz volt otthonmaradásra bízni, most viszont maga a miniszterelnök közli, hogy délelőtt mehetnek nyugodtan a boltba meg a piacra. Mintha akkor nem lenne fertőzésveszély.

A rendeletből maga a korlátozás hiányzik. Azokban az országokban, ahol a kormány komolyan veszi a vírus elleni küzdelmet, a lakhelyelhagyás szempontjából nem a manikűr számít indokolt esetnek, hanem a munkavégzés, az élelmiszer- és gyógyszervásárlás. A kijárást minden más esetben korlátozni kell, különben olyan mértékű lesz a hirtelen megbetegedések száma, amivel az egészségügyi ellátórendszer nem fog tudni megbirkózni.”

Mivel a helyzet az enyhe korlátozó intézkedések ellenére súlyos, ezért a lakosság józan esze, felelősségtudata, önmérséklete az, ami sorsdöntő lesz az elkövetkező időszakban. Ha a élünk a rendelet igencsak tág lehetőségeivel amellyel elhagyhatjuk lakóhelyünket azzal bármennyire is óvatosak, körültekintőek vagyunk újabb lehetőségét adjuk annak, hogy a járvány gyorsabb ütemben terjedjen.

Ezért nagyon fontos, hogy magunk, családunk, környezetünk érdekében ne éljünk az engedményekkel, amit a rendelet biztosít számunkra, hanem MARADJUNK OTTHON!

About regio34

Check Also

MA VAN A VÍZ VILÁGNAPJA

Az 1993 óta ünnepelt világnap célja, hogy ráirányítsa figyelmünket az édesvíz fontosságára, valamint az édesvízi …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.