Home / Egyéb / Március 22. a Víz világnapja

Március 22. a Víz világnapja

2020-ban az esemény szlogenje: Víz és klímaváltozás

Az ENSZ kezdeményezésére 1993-tól március 22. a Víz világnapja. Célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhető, tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére. 2020-ban az esemény szlogenje: Víz és klímaváltozás.

A Föld vízkészletének megóvása és körültekintő felhasználása életeket menthet. A víz hatékony felhasználása csökkenti az üvegházhatást.

Fordítsunk figyelmet környezetünk védelmére, és a legnagyobb kincs megóvására! A világon évente 20 millió ember hal meg az ivóvíz által közvetített betegségekben, ebből 5 millió kisgyermek; a Föld lakóinak 1/5-e vízhiányos területen él, ahol nem csak az emberek, de az állatok és a növények sem jutnak elegendő vízhez. A klímaváltozással a helyzet csak romlani fog.
Napjaink legégetőbb problémái: az aszályok és az árvizek, ezek egymást sajnos néha erősítve is olyan következményeket okozhatnak, amely az éhínségtől kezdve egészen az elvándorlásig súlyosbítja az ezeket a csapásokat elszenvedő emberek életét. És amíg több milliárd ember a túlélésért küzd, mert nem jut megfelelő, tiszta ivóvízhez, addig nekünk igenis feladatunk van ezzel, nekünk kell megpróbálni közösen tenni értük.

Kezdjük el ma, kezdjük el most!

Bánjunk úgy a vízzel, hogy az a következő generációk számára is elérhető „kincs” legyen és tekintsünk úgy a környezetünkre, a Földre, hogy rajtunk kívül még több, mint 7 milliárd 650 millió ember él itt, akinek szintén szüksége van erre a bolygóra és a vízre. Tegyünk meg mától mindent annak érdekében, hogy gyermekeink, unokáink számára is olyan vízkészlet legyen elérhető, ami a mai nap nekünk még a rendelkezésünkre áll.

About regio34

Check Also

MA VAN A VÍZ VILÁGNAPJA

Az 1993 óta ünnepelt világnap célja, hogy ráirányítsa figyelmünket az édesvíz fontosságára, valamint az édesvízi …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.