Home / Egyéb / Karanténosok és maszkosok

Karanténosok és maszkosok

Olyan helyzettel állunk most szemben, amilyen még nem volt. Új, váratlan helyzet, aminek révén ki kell, hogy lépjünk a komfortzónánkból, az életünk megváltozik. Most, az összefogás, a magunkra és másokra való figyelem, tolerancia nagyobb hangsúlyt kap, mint bármikor.

Az, hogy az emberek kitépik az utolsó wc papír csomagot a másik kezéből, pedig az ő kosarukban már 28 ilyen csomag van hagyján ahhoz képest, amilyen atrocitások a karanténban lévő és maszkot viselő embereket érik.

Kamionos körökben közösségi portálokon forognak azok a történetek, amik a házi karanténban lévőkkel esnek meg. Az emberek nem értik, hogy aki munkája révén külföldön volt hazatérés után 14 nap házi karanténba kell, hogy vonuljon attól függetlenül, hogy vannak e tünetei vagy nincsenek. Ez az ő és a mi érdekünk is. Ezek az emberek nem feltétlenül betegek, mégis szinte kiközösítésben van részük. Autó áll meg a házuk előtt és fotózzák a kitett tájékoztató piros papírt, házuk előtt a gyalogosok átmennek az út másik oldalára. Mivel személyes találkozás nincs a külvilággal ezeknek az embereknek ezért a megmondók a közösségi oldalakon találják meg őket. Szemrehányást kapnak azoktól, akik a boltban egymás nyakába lihegve sorakoznak, akik fittyet hánynak a javaslatoknak és plázáznak, azoktól akiknek nem lehet elmagyarázni, hogy ezek az emberek azért voltak pl. Olaszországban, mert éppen olyan árut szállítottak, ami ahhoz szükséges, hogy az élet ne álljon meg. Nem értik meg, hogy ezek az emberek is szigorú szabályok szerint végezték a munkájukat, nem érintkeztek emberekkel, a rakodás, a papírmunka személyes érintkezés nélkül történt. És bármilyen hihetetlen, ők is mostak kezet, nekik is volt kesztyűjük, netán szájmaszkjuk és kézfertőtlenítőjük is. Potenciális vírushordozók, de nem feltétlenül betegek.

Aztán itt vannak a „maszkosok”. Azok, akik kimennek az utcára maszkban sokszor megjegyzéseket, rosszalló pillantásokat kapnak. Pedig ez sem azt jelenti, hogy koronavírussal fertőzött betegek, hanem óvatosak, védik magukat és védik embertársaikat. Sokan olyan betegséggel küzdenek, aminek következtében az immunrendszerük le van gyengülve és fokozottan veszélyeztetettek a koronavírussal szemben és bár azt mondják a maszk nem véd meg a fertőzéstől azért ők óvatosságból, félelemből hordják. Legyünk ebben a helyzetben toleránsabbak embertársaink iránt. Nem tudhatjuk, hogy a másik emberben mi játszódik le, nem tudjuk mennyire retteghet a maga és családja egészségéért. A bántó szavak, pillantások ezekben a nehéz időszakban sokkal jobban fájnak. Gondoljunk arra, hogy fordított helyzetben nekünk hogy esnének ezek a dolgok.

Legyünk ebben a helyzetben toleránsabbak embertársaink iránt. Nem tudhatjuk, hogy a másik emberben mi játszódik le, nem tudjuk mennyire retteghet a maga és családja egészségéért. A bántó szavak, pillantások ezekben a nehéz időszakban sokkal jobban fájnak. Gondoljunk arra, hogy fordított helyzetben nekünk hogy esnének ezek a dolgok.

About regio34

Check Also

MA VAN A VÍZ VILÁGNAPJA

Az 1993 óta ünnepelt világnap célja, hogy ráirányítsa figyelmünket az édesvíz fontosságára, valamint az édesvízi …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.