Home / Egyéb / Estétől havazás!

Estétől havazás!

Kedd este egy melegfront kiterjedt csapadékzónája éri el hazánkat, amely szerda reggelre néhány centiméteres hóréteget hoz létre az ország nagy részén.

Kedd

Eleinte erősen felhős lesz az ég, kisebb szitálás, esetleg havas eső is előfordul; majd északnyugat felől csökken a felhőzet, a legtöbb helyen kisüt a nap. Estétől aztán újabb felhősödés valószínű, és késő estétől északnyugaton, északon havazás kezdődik. Az északnyugati szél megerősödik. 2-7 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerda

Hajnalban – a DNy-i területeket leszámítva – többfelé várható havazás, havas eső. Főleg a Tiszántúlon lehet pár cm, vizes hóréteg. Ezt követően – az erős, olykor viharos szél hatására – csökken a felhőzet, kisüt a nap, és már csak futó zápor fordulhat elő. 3 és 10 fok közötti értékeket mérhetünk.

Csütörtök

Eleinte változóan, majd délután erősen felhős lesz az ég, és főleg északon fordulhat elő zápor, hózápor. Reggel gyengén fagyhat, délután +6, +7°C lesz. Estére mérséklődik az erős ÉNy-i szél.

Péntek és szombat

Változóan felhős időre van kilátás, elszórtan fordul elő zápor. Pénteken a DNy-i, szombaton az ÉNy-i szél erősödhet meg. Egyébként 5-10 fokos enyheség várható.

Forrás: Köpönyeg

About regio34

Check Also

MA VAN A VÍZ VILÁGNAPJA

Az 1993 óta ünnepelt világnap célja, hogy ráirányítsa figyelmünket az édesvíz fontosságára, valamint az édesvízi …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.