Home / Egyéb / A világon élő emberek harmada még sosem használta az internetet

A világon élő emberek harmada még sosem használta az internetet

Az ENSZ információs és kommunikációs technológiai ügynökségének becslése szerint 2,9 milliárd emberről van szó, legtöbbjük pedig fejlődő országokban él.

Ez annak ellenére van így, hogy a világjárvány a „covid-kapcsolatok fellendüléséhez” vezetett: az internetet használók száma 4,9 milliárdra nőtt idén, ami 17 százalékos emelkedés 2019-hez képest. Részben azért, mert az iskolák bezárása és az egészségügyi információk utáni keresgélés több embert késztetett az internet használatára – közölte a Nemzetközi Távközlési Egyesület.

A 2019-TŐL KEZDŐDŐ „SZOKATLANUL MEREDEK EMELKEDÉS” „JÓ HÍR A GLOBÁLIS FEJLŐDÉS SZÁMÁRA”, DE AZ ADATOK TOVÁBBRA IS AZT MUTATJÁK, HOGY „A VILÁG LEGSZEGÉNYEBBJEI MESSZE LE VANNAK MARADVA”.

Az Egyesült Államokban diákok milliói és a tanárok egy része is küszködött otthoni internet nélkül, főképp az ország vidéki és szegényebb részein, így a családok, iskolák és könyvtárak virtuális oktatást segítő pénzügyi támogatására volt szükség.

Az internet hiánya szerte a világon szegény gyerekek teljes generációit zárta ki a tanulásból, erősítve a lemaradás veszélyét, mert nem engedhetik meg maguknak az internetkapcsolatot, ás főképp nem egy laptopot.

(forrás)

About regio34

Check Also

MA VAN A VÍZ VILÁGNAPJA

Az 1993 óta ünnepelt világnap célja, hogy ráirányítsa figyelmünket az édesvíz fontosságára, valamint az édesvízi …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.