Home / Egyéb / Közel 15 ezer pedagógus még nincs beoltva

Közel 15 ezer pedagógus még nincs beoltva

Az állami oktatási-nevelési intézményekben kötelezővé tették az oltást, melynek felvételére december 15-ig van idejük az érintetteknek. Ha ezt nem teszik meg, fizetés nélküli szabadságra küldik őket.

A Kásler Miklós vezette Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) tájékoztatása szerint mostanáig a pedagógusok mintegy 90 százaléka élt a koronavírus elleni oltás lehetőségével, 10 százalékuk viszont nem. Valamivel kevesebb, mint 150 ezer pedagógus van az országban, a tárca által közölt arányszám alapján csaknem 15 ezer tanár továbbra is oltatlan.

Ezen pedagógusok aránya nem csökkent számottevően az elmúlt hetekben, annak ellenére sem, hogy az állami oktatási-nevelési intézményekben kötelezővé tették az oltást, melynek felvételére december 15-ig van idejük az érintetteknek. Ha ezt nem teszik meg, fizetés nélküli szabadságra küldik őket.

Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) elnöke az Indexnek pár napja azt monda, hogy vannak olyan intézmények is, ahol a dolgozók 30-40 százaléka nem vette még fel az oltást. Úgy vélte, ezekben az iskolákban súlyos következményei lehetnek a kötelező oltásnak, és annak, ha a tanárok nem felelnek meg ennek a feltételnek.

A tárca azonban kevéssé aggódik, minderre úgy reagált, hogy az NPK felmérése önkéntes adatszolgáltatásra épült, nem reprezentatív, a gyermekek oktatása pedig eddig is, és ezután is biztosított. 

“Mivel jelenleg is zajlik a meghosszabbított nagy sikerű oltási akcióhét, jelenleg nem lehet adatokat mondani arra nézve, hogyan fog a különböző intézkedések hatására megemelkedni az átoltottság”

– indokolta az Emmi.

(forrás)

About regio34

Check Also

MA VAN A VÍZ VILÁGNAPJA

Az 1993 óta ünnepelt világnap célja, hogy ráirányítsa figyelmünket az édesvíz fontosságára, valamint az édesvízi …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.