Home / Egyéb / 72 ÓRA, 12 ITTAS JÁRMŰVEZETŐ

72 ÓRA, 12 ITTAS JÁRMŰVEZETŐ

12 esetben akadályozták meg a rendőrök, hogy ittas sofőr balesetet okozzon Komárom-Esztergom megye útjain.

A rendőrök továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak az ittas járművezetők kiszűrésére Komárom-Esztergom megyében. Teszik mindezt azért, hogy az alkohol befolyása alatt volán mögé ülők ne okozhassanak tragédiát az utakon. Az elmúlt 72 órában összesen 12 olyan sofőrrel szemben intézkedtek az egyenruhások a megyében, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak.

A Tatai és az Oroszlányi Rendőrkapitányság munkatársai 3-3, a Kisbéri Rendőrkapitányság járőrei 2, a Tatabányai, az Esztergomi, a Komáromi és a Dorogi Rendőrkapitányság egyenruhásai pedig 1-1 esetben intézkedtek ittas járművezetővel szemben.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság nem győzi hangsúlyozni, hogy hazánkban zéró tolerancia van érvényben, amely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére a közlekedés megkezdése előtt és alatt egyaránt.

Felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy aki ittasan vezeti járművét, az veszélyezteti saját és mások életét, testi épségét. Ne feledjék, mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg, vagy veszítsék életüket az utakon! Soha ne üljenek ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, amelyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedjék meg családtagjaiknak, rokonaiknak, ismerőseiknek sem, hogy ittasan gépjárművet vezessenek!

Forrás: police.hu

About regio34

Check Also

A rendvédelmi dolgozók 30, a tűzoltók 40 százaléka nincs beoltva

 Az oltásra december 15-ig kapnak haladékot, ha eddig nem oltatják be magukat a munkavállalók, akkor fizetés nélküli …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük