Home / Egyéb / EGYÜTT A GYERMEKEK BIZTONSÁGÁÉRT

EGYÜTT A GYERMEKEK BIZTONSÁGÁÉRT

Több megye rendőrei, pedagógusai és oktatási szakemberei gyűltek össze Tatabányán, hogy megvitassák a BKA és a KEVE program gyakorlati tapasztalatait.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság saját kezdeményezése alapján a Tatabányai és az Esztergomi Tankerületi Központok, valamint az Esztergom-Budapest Főegyházmegye támogatásával a 2020/2021. tanévben Komárom-Esztergom megye 6 oktatási intézményében elindította a Biztonságos Közlekedés Akadémiája elnevezésű közlekedésbiztonsági, balesetmegelőzési programját. Ez a kezdeményezés illeszkedik a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság 4 évvel ezelőtt indított kezdeményezéséhez, a „Közlekedjünk Együtt Vigyázzunk Egymásra” elnevezésű oktatási programhoz, amely azóta is nagy sikerrel működik.

Mindkét program létrehozását közös cél motiválta: a gyermekek akár gyalog, akár kerékpárral vesznek részt a forgalomban, szerves részei a közlekedésnek, ezért bennük minél fiatalabb korban ki kell alakítanunk azokat a szokásokat, valamint döntési és magatartási készségeket, amelyek hozzásegítik őket a közlekedésben való részvételük kockázatának csökkentéséhez.

A biztonságos közlekedés egyik alapfeltétele, hogy a gyalogosok, a járművek utasai és vezetői egyaránt ismerjék a közlekedés rájuk vonatkozó szabályait, továbbá képesek legyenek ezeket alkalmazni, illetve szándékunkban álljon azok tiszteletben tartása is.

A 2021. október 21-én, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatalban megrendezett konferencia teret adott annak, hogy Csongrád-Csanád megye és Komárom-Esztergom megye előadói a meghívott szakértő vendégek előtt ismertessék mindkét program egyediségét, sajátosságait, az elmúlt évek elméleti és gyakorlati tapasztalatait, amelyek a jövőben mindenki számára megmutatják a közös cél eléréséhez vezető utat.

Miután Farkas Gábor r. dandártábornok, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője megnyitotta a konferenciát, mások mellett a tapasztalatokról tartott előadást Plesovszkiné Ujfaluczki Judit a Szegedi Tankerületi Központ igazgatója. Óberling József r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, címzetes egyetemi docens, az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője és Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke, a program további támogatásáról biztosították a résztvevőket. Felszólalt Milus Gábor r. ezredes, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány- helyettese, de több olyan oktatási intézmény képviselője is, ahol a KEVE, illetve a BKA program már részét képezi a mindennapi oktatásuknak.

A BKA és a KEVE program befektetés a jövőbe. Ezért joggal bízhatunk abban, hogy a tanultak hatására a részt vevő oktatási intézményekben tanuló gyermekek olyan tudást szereznek, amely hozzájárul ahhoz, hogy szűkebb és tágabb környezetünkben csökkenthessük a személysérüléses és halálos közúti közlekedési balesetek számát, hisz a mottó nem változik: „Mindenkit hazavárnak!”

Forrás: police.hu

About regio34

Check Also

MA VAN A VÍZ VILÁGNAPJA

Az 1993 óta ünnepelt világnap célja, hogy ráirányítsa figyelmünket az édesvíz fontosságára, valamint az édesvízi …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.