Home / Egyéb / NINCS KÉT FIDESZ, EZEK UGYANAZOK, KOMÁROMBAN IS

NINCS KÉT FIDESZ, EZEK UGYANAZOK, KOMÁROMBAN IS

115 rászoruló család, 450 támogatásra szoruló ember napi szintű élelmiszer támogatása, 10 új, talán egyetlen esélyt kapott hajléktalan. Ennyit áldozott be a fideszes vezetés Komáromban megtorlásként csak azért, mert Monostori Éva vette a bátorságot és a 2019-es önkormányzati választáson elindult ellenzéki képviselőjelöltként.

Komáromban bosszú hadjárat indult azzal szemben, aki nem állt be a sorba, egyértelműsítve ezzel azt, hogy aki ellenszegül azt ellehetetleníti a városvezetés. Mivel Monostori Évát személy szerint nem tudták tönkre tenni ezért azt az alapítványt tették működésképtelenné, aminek a motorja Éva.

Az elmúlt 4 évben 1.060 munkanapon, 40 ünnepnapon, 40 önkéntessel, 5.500 órában 172.250kg élelmiszert vettünk át és továbbítottuk a családoknak. Megközelítőleg 90 családdal 550 fővel volt kapcsolatunk, akiknek az adomány 114.462.000Ft megtakarítást jelentett.

2019-ben 8 millió forint támogatást kaptak a komáromi önkormányzattól, ebből fedezték az élelmiszermentés programjukat, amivel óriási segítséget nyújtottak a komáromi rászorulóknak.

2020-ban az önkormányzat már nem támogatta Mag-házat, a hajléktalanok foglalkoztatását átadta a Kemence egyesületnek és rögtön meg is támogatta 12,5 millió forinttal. Az élelmiszermentést a Kemence egyesület nem vállalta, bizonyára a sok munka- 0 profit nem volt vonzó számukra.

2020. novemberéig alapítványi támogatásból és magánszemélyek adományaiból, valamint jelentős saját forrás ráfordítással folytatták tevékenységüket, a pandémia miatt tudták, hogy még nagyobb szüksége van a rászorulóknak a segítségre.

A komáromi önkormányzat tönkre tett egy négy éve jól szervezetten, hatékonyan működő olyan tevékenységet, ami a város hátrányos helyzetben lévő lakosainak jelentős támogatást nyújtott. Tette ezt alantas okból és a legrosszabb időben.

2020-ban a város 850 millió forint támogatást osztott ki különböző sport és civil szervezeteknek, ennek az összegnek 1 százalékából tovább lehetett volna működtetni az élelmiszermentést Komáromban. Hagyták veszni, mert szembe mentek velük, mert nekik nem érdekük, mert annak adnak, akik a holdudvarukba tartoznak, aki hasonszőrű, mint ők.

A Kemence egyesület működése, támogatottsága külön is, ettől az ügytől függetlenül is megér egy misét.

Ezek ugyanazok, Komáromban is.

About regio34

Check Also

MA VAN A VÍZ VILÁGNAPJA

Az 1993 óta ünnepelt világnap célja, hogy ráirányítsa figyelmünket az édesvíz fontosságára, valamint az édesvízi …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.