Home / Egyéb / Gépjárműadó: kerekít a NAV

Gépjárműadó: kerekít a NAV

Az idén már nem a helyi önkormányzatok, hanem a NAV szedi a gépjárműadót. Az adóhivatal nagyvonalúan ezer forintra kerekíti a befizetendő adót. Vannak, akik jól járnak, de aki 2800 forint helyett 3000 forintot fizet, valójában kapott egy 7 százalékos adóemelést.

A kormány nagyvonalúan átirányította magához ezt a bevételt, ami vélhetően a legtöbb magánembert még különösebben nem bosszantaná fel, hiszen adó-adó, akárhová is megy. Amúgy természetesen az önkormányzatok sanyargatásának ez a lépés is fontos eleme volt az ingyenes parkolás és az iparűzési adó megfelezése mellett.

Az önkormányzatok pontosan tudták beszedni az adót, a NAV ezer forintra felkerekítette az összegeket. Természetesen, van, aki jól jár a kerekítéssel, azoknál megy fel a vérnyomás, ahol például egy 7600 forintos adóteherből 8000 forint lesz.

Ha az önkormányzat ezt évekig jól tudta kezelni, vajon miért nem vették át azt a gyakorlatot.

Az adót a 10032000-01079160 számú, NAV Belföldi gépjárműadó bevételi számlára kell befizetni, a közlemény rovatba először az adószámot vagy az adóazonosító jelet kell beírni, majd a jármű rendszámát.

Ha valaki esetleg elveszíti a csekket, akkor újat a NAV ügyfélszolgálatán kérhet.

(forrás)

About regio34

Check Also

Több mint százezer alsó tagozatos maradt otthon az iskolanyitás napján

A tegnap reggel indított országos felmérésben részt vevő szülők, tanárok és diákok beszámolói alapján az …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük