Home / Egyéb / Őszi Coerver tábor volt Oroszlányban

Őszi Coerver tábor volt Oroszlányban

A Coerver Coaching egy olyan labdarúgó készségfejlesztő és képzési módszer, amely az összes korosztálynál alkalmazható, de különösen az 5-16 év közöti játékosok képzésénél javasolt.

Neves csapatok, szövetségek és játékosok neve fémjelzi a Coerver Coaching-t, Bale, Ronaldo, Messi, Özil és még lehetne sorolni.

„Kérem, tanár úr, én készültem. Tudtam, de elfelejtettem.”

Ez az ikonikus Karinthy idézet kavargott a fejemben amikor abszolút laikusként a Coerver Coaching oroszlányi őszi táboráról indultam interjút készíteni Szalma Józseffel, az egykori 15-szörös magyar válogatott védővel, a Coerver-rendszer kizárólagos magyarországi jogtulajdonosával.

A Coerver Coaching egy olyan labdarúgó készségfejlesztő és képzési módszer, amely az összes korosztálynál alkalmazható, de különösen az 5-16 év közöti játékosok képzésénél javasolt. Egy dinamikusan fejlődő, átfogó és játékorientált képzési program, amely az egyéni készségek és képességek fejlesztésére, valamint a kiscsoportos játékokra fókuszál. Célja: képzett, magabiztos és kreatív játékosok nevelése, örömfaktor biztosítása gyakorlás és játék közben, sportszerűségre és tiszteletre nevelés.

Neves csapatok, szövetségek és játékosok neve fémjelzi a Coerver Coaching-t, Bale, Ronaldo, Messi, Özil és még lehetne sorolni.

Ez olvasható honlapjukon, de hamar kiderült számomra, hogy ennél sokkal többről van szó. És az is kiderült, hogy riport sem fog készülni, csak beszámoló.

Mikor a Gárdonyi sportközpontba érkeztem még javában zajlott az edzés, a csepergő esőben gyakoroltak a kis focisták. A pálya egyik végében Magor, Szalma József fia foglalkozott a csapat egy részével, előttem pedig maga a mester és oroszlányi tanítványa, Budai Tibor tartották a foglalkozást. A bemutatkozás megtörtént, Szalma József egy szimpatikus középkorú férfi, nyílt tekintet, magabiztos fellépés, határozott kézfogás, pont olyan, akire rábíznám a család szemefényét. Folytatódott az edzés, engem pedig elvarázsolt a hangulata.

Még én, a futballanalfabéta is azt tapasztaltam, hogy amit olvastam a módszerről azt most látom is:

  • kiscsoportos foglalkozás, ahol minden egyes gyerekre jut figyelem
  • edző mutat, gyerek csinálja, edző ha kell javít, gyerek csinálja, edző dicsér
  • 1 játékos – 1 labda
  • örömfaktor, bármennyire is koncentráltak a gyerekek arra, hogy a feladatot tökéletesen teljesítsék a szájuk fülig ért mindannyiuknak

Valóban élvezetes edzés volt, még egy hozzá nem értőnek is. A módszer célja, hogy nem fegyelmezéssel, büntetéssel, hanem dicsérettel érjenek el jelentős eredményeket a labdaérzékelés, technikai tudás terén, ahol az értékek győzedelmeskednek és a hosszútávú fejlődés biztosított. A módszer alkalmazása során sportszerű játékosok fognak kikerülni az edzők kezei alól. A képzésben résztvevő gyerekek közül nem mindenkiből lesz Messi és Ronaldo kaliberű focista, de a személyiségük fejlődésében jelentős szerepet játszik a futball, a Coerver. Az önfegyelem, a kitartás, akarati erőfeszítés a felnőtté válás során jellemet nemesítő hatással bír. A módszerrel sportoló fiatalok esetében a helyes önértékelés, a szabályok és követelmények elfogadása, illetve a közösséghez való alkalmazkodás képessége alakul ki, ami a mai túlhajszolt, rohanó, aggódással teli, informatikai világban igencsak megbecsülendő.

A Coerver Coaching franchise rendszerben működik, ez azt jelenti, hogy a világ 52 országában minden egyes szövetségnél, minden egyes klubnál mindegyik edző ugyanazon módszerekkel dolgozik, munkájuk során ugyanazokat a szabályokat követik, folyamatos oktatásban részesülnek, munkavégzésük során ők is egy hosszútávú fejlődésen mennek keresztül.

A magyarországi igény a képzésekre folyamatosan emelkedik, ezért az országban számos helyen alakítanak ki Coerver központokat, ahol regionálisan fog zajlani az oktatás.

Oroszlányban Budai Tibor lesz a Coerver nagykövete. Tibor képzése elkezdődött, számtalan feladat vár még rá azért, hogy a Coerver követelményeknek megfelelően dolgozhasson Oroszlányban és vonzáskörzetében. Ehhez minden segítséget megkap a Coerver cégtől és személyesen Szalma Józseftől is.

About regio34

Check Also

2003-BAN EZEN A NAPON NÉPSZAVAZÁSON DÖNTÖTT MAGYARORSZÁG AZ EU-TAGSÁGÁRÓL

Az országos népszavazás a maga 45,62 részvételi százalékával eredményes volt, és az érvényesen szavazó választópolgárok 83,76%-a támogatta …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük