Home / Egyéb / Három kérdésben lehet népszavazás Tatán

Három kérdésben lehet népszavazás Tatán

A Győri Törvényszék jóváhagyta azokat a népszavazási kérelmeket, amelyeket a Stop Avalon csoport nevében magánszemélyek nyújtottak be.

A Győri Törvényszék a négy kérdésből hármat a fellebbezések elutasításával népszavazásra alkalmasnak ítélt. Ezek a következők:

  • „Egyetért-e Ön azzal, hogy Tata, 1841 hrsz.-ú (Esterházy műemlék lóistálló és lovas pálya) ingatlanra vonatkozóan a város településképi rendelete (29/ 2018. (XII. 20.)) és a helyi építési szabályzata (38/2005(XII.6.)) a 2020. február 28-án hatályos állapotában maradjon?”
  • „Egyetért-e Ön azzal, hogy a Tata, 1841 hrsz.-ú (Esterházy műemlék lóistálló és lovas pálya) ingatlannal szomszédos telken gépjármű-közlekedésre alkalmas út ne épüljön és az ott már meglévő utat se lehessen kiszélesíteni?”
  • „Egyetért-e Ön azzal, hogy Tata város Önkormányzata ne köthessen településfejlesztési szerződést a Tatai Öreg-tó Természetvédelmi Területén létesülő beruházáshoz kapcsolódóan, megőrizve ezzel a terület természeti és épített értékeit?”

A Stop Avalon Tata Aláírásgyűjtő bázisirodája a hét minden napján 08.00-20.00 óra között várja aláírásaitokat Tata Kocsi utca 2. szám alatt!

About regio34

Check Also

1992-ben ezen a napon avatja fel Göncz Árpád a restaurálás után felállított Turul szobrot

Európa legnagyobb ércmadara a tatabányai Turul-emlékmű. A szobormadár szárnyainak fesztávolsága 15 méter. Részlet az államfő …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük