Home / Egyéb / Újra lehet jelentkezni tüdőrákszűrésre

Újra lehet jelentkezni tüdőrákszűrésre

A Hunchest Tüdőrákszűrő Program további 25 fő szűrésére adott lehetőséget a Szent Borbála kórházban.

A program keretében 50 évesnél idősebb, jelenleg vagy korábban dohányzó férfiak és nők számára végzünk előzetes jelentkezés és időpont-egyeztetést követően CT-vel, komputertomográfiával történő szűrővizsgálatot. A szűrővizsgálat célja a tüdőrák korai felismerése.

Eddig több mint 100 fő szűrését végeztünk el, és most további 25 fő szűrésére van lehetőségünk. Várjuk a jelentkezőket! A szűrővizsgálatra munkanapokon 16:00-18:00 óra között jelentkezhet a 06-30/341 1332 telefonszámon. Kérjük, hogy a megadott TELEFONSZÁMOT EGYSZER HÍVJA, munkatársunk a hívások sorrendjében fogja az első 25 jelentkezőt visszahívni adategyeztetésre.

Ha Ön ötven és hetvenöt év közötti és jelenleg is dohányzik, vagy korábban dohányzott (legfeljebb 10 éven belül hagyta abba a dohányzást) javasoljuk, hogy éljen a lehetőséggel és vegye igénybe ezt a kellemetlenséget nem okozó, káros következménnyel nem járó néhány perces vizsgálatot!

Évente mintegy másfél millió ember életét követeli a leggyakoribb daganatos betegség, a tüdőrák. Magyarország sajnos világelső a tüdőrák halálozás terén. A betegségben a legveszélyeztetettebbek az ötven évesnél idősebb, jelenleg is, vagy korábban dohányzó emberek, férfiak és nők egyaránt. A betegség leghatékonyabb gyógymódja a korai stádiumban történő operáció. Mivel a tüdőrák gyakran alattomosan, tünetek nélkül növekszik, az esetek nagyobb részében csak előrehaladott, már nem operálható stádiumban fedezik fel. Ezért van nagy jelentősége világszerte a tüdőrákszűrő programoknak.

(forrás)

About regio34

Check Also

NE CSÚSSZON KI A KEZÉBŐL AZ IRÁNYÍTÁS!

A következő napokban továbbra is csapadékra kell számítani megyénkben, ami megnehezíti a közlekedést és balesetveszélyes …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük