Home / Egyéb / MA VAN AZ ÉLELMEZÉSI VILÁGNAP

MA VAN AZ ÉLELMEZÉSI VILÁGNAP

Elég a szavakból, tettekre van szükség!

A magyar kezdeményezésű élelmezési világnapot több mint 130 országban ünneplik világszerte október 16-án.

Ferenc pápa üzenete az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) igazgatójának a 2018-as világnap alkalmából:

„A 21. században jelentős lépéseket tettünk előre a technika, a tudomány, a kommunikáció, az infrastruktúrák terén. Ugyanakkor pironkodnunk kell azért, hogy nem értünk el ugyanilyen előrehaladást emberségben és szolidaritásban, amelyek által a leghátrányosabb helyzetben levők elsődleges szükségleteit kielégíthetnénk. Mindenki arra kapott meghívást, hogy túllépjen ezen. Ennél sokkal jobbak is lehetünk és jobbat is tehetünk.

Cselekvésre van szükség ahhoz, hogy teljesen megszűnjön az éhezés.

Politikai döntések és cselekvési tervek kellenek, amelyeket az az etikai meggyőződés támogat, hogy a személy átfogó javát akarjuk szolgálni.

Nem az ünnepélyes nyilatkozatok számolják fel az éhezés problémáját. Az éhezés elleni küzdelemhez nagyvonalú finanszírozásra és a kereskedelmi korlátozások eltörlésére van szükség, valamint elsősorban növelni kell a klímaváltozással, a gazdasági válságokkal és a háborús konfliktusokkal kapcsolatos rugalmasságot.

Növelni kell azokat a pénzalapokat, amelyek célja a béke és a népek fejlődésének elősegítése. El kell hallgattatni a fegyvereket és meg kell szüntetni káros kereskedelmüket, hogy meghalljuk azoknak a hangját, akik elkeseredetten sírnak, mert az élet és a fejlődés peremén magukra hagyták őket.”

forrás)

About regio34

Check Also

Brutális élelmiszerdrágulás jön Magyarországon

A takarmányárak emelkedése miatt elkerülhetetlen lesz, hogy emelkedjen a hús, a tej, a tojás, valamint …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük