Home / Egyéb / Pertársaságot hoznak létre Kisbéren környezetszennyezés miatt

Pertársaságot hoznak létre Kisbéren környezetszennyezés miatt

A lakosság üggyel kapcsolatos tájékoztatására és a pertársasághoz való csatlakozás toborzására Facebook csoportot hoztak létre. Innen közöljük Jámbor Róbert bejegyzését

„Évek óta tartó valós közéleti probléma a Bakony Bio Zrt szagszennyezése városunkban. Évek elteltével sem tudott a helyi önkormányzat, az országgyűlési képviselő, és a kormányhivatal sem elérni a szag megszüntetése, de még a mérséklése ügyében sem semmit. A lakosság kénytelen a saját érdekképviseletét ellátni.
Arra az elhatározásra jutottunk, hogy pertársaságot hozunk létre, amely megpróbálja peren kívül érvényesíteni a jogait, de ha másképpen nem megy, akkor perben. Ez jogi képviselet nélkül rendkívül kockázatos, képviselettel pedig pénzbe kerül. Meg kell fizetnünk egy ügyvédi irodát, amely ilyen jellegű perekre szakosodott.
Az önkormányzat arról határozott, hogy maga ugyan nem kezdeményez ilyen pert, de támogatja pénzzel is a pertársaság költségeit. Más támogatók is jelentkeztek, és várjuk is további szponzorok jelentkezését.
Elsődleges célunk a káros szaghatás megszüntetése. Jogi tanácsadók szerint ezt úgy lehet elérni, hogy az eddigi károkozásért felelős kártérítést fizessen. Ez véleményünk szerint megszüntetné a további károkozást.
Kártérítést az kaphat, aki a pertásaság tagja. Most a feladatunk az, hogy minél többen csatlakozzanak ehhez a közösséghez, mert annál nagyobb az esély a célunk elérésére.

Ezen az oldalon is várjuk a csatlakozni szándékozók jelentkezését.”

(forrás)

About regio34

Check Also

Több mint százezer alsó tagozatos maradt otthon az iskolanyitás napján

A tegnap reggel indított országos felmérésben részt vevő szülők, tanárok és diákok beszámolói alapján az …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük