Home / Egyéb / Házipraktikák a szobanövényeknek

Házipraktikák a szobanövényeknek

Nem kell feltétlenül bolti tápoldatokat vásárolni, hogy megfelelően gondozhassuk a növényeinket. A konyhában található anyagok is lehet szuper tápanyag, ami igen gyorsan életre kelti a virágokat.

A savkedvelő növények például szívesen veszik a kávézaccot. Bár egy adag kávét már nem tudsz belőle kisajtolni, még mindig tele van tápanyagokkal. Az azáleáknál és a rododendronféléknél kifejezetten jó megoldás, és könnyen helyettesítheti a táprudat.

A tojásnak pedig nemcsak a héja használható fel, hanem a főzőleve is, amelybe kifőttek a tápanyagok a héjából. Tehát ha főtt tojást készítesz, a vizet ne a mosogatóba öntsd, hanem a növényeid alá. 

A banánnak nem csak a héja, de a káliumtartalma miatt maga a gyümölcs is jól használható akár táprúd helyett is. Vágd apró darabokba, és fúrd bele a földbe a virág körül. Ha éppen nincs kedved összeturmixolni a banánhéjat, az is jó, ha egyszerűen kiszárítod, majd ledarálod, és később használhatod trágyának.

Ne dobd ki a teát!

Rengeteg tápanyagban gazdag ételt és maradékot dobunk ki, amely a növénynek jó szolgálatot tehetne. A kávézacc mellett ilyen még a tea is. Ezután a használt teafiltert ne egy kistányéron csöpögtesd le, hanem egyszerűen tedd a növény alá, és hagyd, hogy a tápanyagok a földbe

szivároghassanak. Az előző napról megmaradt teát sem kell kiönteni, használhatod öntözővíznek.

Az sem baj, ha van benne cukor, mert a növények szeretik a cukrot. A kaktuszfélék például egyenesen rajonganak érte. Néha önmagában is rakhatsz egy teáskanál cukrot az öntözővízbe, ezt is meg fogják hálálni a virágok.

(forrás)

About regio34

Check Also

MA VAN A VÍZ VILÁGNAPJA

Az 1993 óta ünnepelt világnap célja, hogy ráirányítsa figyelmünket az édesvíz fontosságára, valamint az édesvízi …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.