Home / Egyéb / Élőlánccal tiltakoztak Tatán a tervezett luxusszálloda építése ellen

Élőlánccal tiltakoztak Tatán a tervezett luxusszálloda építése ellen

Újabb tiltakozó akciót tartottak a Stop Avalon! nevű civil szerveződés tagjai Tatán az Öreg-tó partjára tervezett luxusszálloda ellen tiltakozva. Élőláncot alkottak, és „megölelték a tavat”, hogy ezzel akadályozzák meg az összeértékén megközelítőleg 25 milliárdosra tervezett beruházást. 

Michl József, Tata fideszes polgármestere január végén egy testületi ülésen bejelentette, a Hell Energy csoporthoz tartozó Avalon cég 120 szobás luxusszállodát kíván építeni közvetlenül az Öreg-tó partjára. Azonnal elindult a civil tiltakozás,  tüntetést is tartottak a tó partján. Nemrég az is kiderült, hogy két népszavazási kérdést átengedett a helyi választási bizottság, amiket a tatai luxushotel-beruházással kapcsolatban kezdeményeztek helyi ellenzéki képviselők. Az építő cég közben bejelentette, hogy ugyan kisebb szállodát tervez, de azt meg akarja építeni.

Az Index  tudósítása szerint az egyik szervező, Lányi András szerint szeretnének elébe vágni, hogy a jövőben bármi is történjen a tatai Öreg-tó partján. Az ismert író-ökofilozófus arról beszélt, hogy az ötcsillagos szálloda, az ezzel kapcsolatos forgalom, és maga az építkezés is megengedhetetlen beavatkozás lenne a természeti környezetbe, a terület érintetlen természeti szépsége biztosan veszélybe kerülne. Többek között ez az, ami Tata egyedi vonzerejét adja.

Lányi András nagyon reméli, hogy a Stop Avalon! és a hozzájuk csatlakozó civilek, a környezetükért aggódok küzdelme sikeres lesz, és bebizonyosodik, egy település lakói igenis meg tudják védeni a természeti értékeiket.

(forrás)

About regio34

Check Also

1882-ben ezen a napon halt meg Arany János

„Legnagyobb cél pedig, itt, e földi létben,Ember lenni mindég, minden körülményben.” ARANY JÁNOS Vörösmarty Mihály …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük