Home / Egyéb / Ismét komoly megmérettetésen vett részt a komáromi Vasember

Ismét komoly megmérettetésen vett részt a komáromi Vasember

Szőnyi Ferenc elsősorban nagy számokat teljesítő versenyeken szerepel. Az elmúlt hónapokban azonban -hosszú kihagyás után- egy különleges hétvégi túraversenyen vett részt, ahol mintegy 610 km- t tekert végig.

A francia kezdeményezésű megmérettetés Veszprémből indult, amely az öt évenként megrendezett „Best Párizs” kerékpárverseny selejtezője is volt egyben. Az utóbbi alkalmakon akkora volt a túljelentkezés, hogy a létszámot ezzel az előversennyel szűrik meg a szervezők – mondta el Szőnyi Ferenc.

Országonként különleges megmérettetések várnak a sportemberekre, Magyarországon ez egy 610 km-es kerékpáros távot jelent.

A selejtezőn 35 vetélytárs rajtolt el a Fertő-tótól, majd átkeltek a Bakonyon, érintve Hárskutat, Pápát, a Keszthelyi-hegységet, az Őrségben érintették Lenti települést, ahova már az esti órákban gurultak be a kerékpárok. Este 10 óra körül Gyékényesről indult tovább az erőpróba, a Szigetvár-Kaposvár-Siófok útvonalon, így a hajnali nap sugarai már a Balatonparton mosolyogtak az erőemberekre, akiket Veszprémben vár a célvonal.

Komárom „Vasembere” dacolva a viharos viszontagságokkal, végül 25 óra 40 perc alatt teljesítette az óriási távot, ezzel a dobogó második fokára állhatott fel.

Az újra kialakult járványveszély miatt, -mint sok más versenyző-, sajnos Szőnyi Ferenc számára bizonytalan a jövő a majdani megmérettetések tekintetében. Ezzel kapcsolatban a következő képen nyilatkozott:

– Most voltam épp 56 éves és ilyenkor már minden év nagyon-nagyon fájó, amit nem tudok versenyzéssel tölteni. A világban nagyon sok kétség és kérdőjel van most, így most visszatérek egy kicsit a dolgos hétköznapokba. Életem szerelme a sport kissé háttérbe szorult, de reméljük, a jövő már jobb lesz.

(forrás)

About regio34

Check Also

Szent Mihály arkangyal ünnepe

 Az első évezred fordulóján lett az egyház ősi oltalmazója mellett a halottak szószólója is, a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük