Home / Egyéb / A tatai Öreg-tó partjának beépítése ellen tóátölelő akciót szervez a STOP Avalon Tata

A tatai Öreg-tó partjának beépítése ellen tóátölelő akciót szervez a STOP Avalon Tata

Tóátölelő akciót szervez szeptember 19-én a STOP Avalon Tata elnevezésű civil szerveződés a tatai Öreg-tó védelme érdekében – derül ki a civil aktivisták Facebook oldaláról.

Mint ismert ugyanis, a tatai Öreg-tó partján építene luxushotelt a Hell Energy csoport tagja, az Avalon Center Kft. Az ötcsillagos, 120 szobás szállodát 24 milliárd forintos beruházásból valósítanák meg, ami visszafordíthatatlan károkat okozna a tó természetes élővilágában. Nemrég a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület közleményben tiltakozott a szállodaberuházás ellen, mivel a tó élőhelyül szolgál a különleges és ritka vadludaknak is.

A beruházás ellen július 11-én tüntetést szerveztek, amin több ezer demonstráló vett rész, majd több népszavazási kezdeményezést is indítottak az ügyben.

A most következő eseményre várják mindazon Civilek, Civil szervezetek, Öregdiákok, Diákönkormányzatok, Természetvédők, Műemlékvédők, Madártaniak, Zöldek, Barlangászok, Vízisport szerelmesek, és MINDENKI részvételét, aki úgy gondolja, szeretne részt venni a tatai Öreg-tó partjáért tartott békés kiálláson.

„Tarts velünk Te is civil szervezeteddel bárhonnan az országból, ha a természetvédelmet, műemlékvédelmet, a fenntartható fejlődést tartod fontosnak, vagy tűzted célul zászlódra! Hozd magaddal a zászlódat, molinódat, és mutasd meg magad Te is” – írják.

A Facebook esemény alatt egy lelkes kommentelő azt is kiszámolta, hogy nagyjából 4800 ember szükséges a 7,28 kilométer kerületű tó átölelésére.

(forrás)

About regio34

Check Also

Brutális élelmiszerdrágulás jön Magyarországon

A takarmányárak emelkedése miatt elkerülhetetlen lesz, hogy emelkedjen a hús, a tej, a tojás, valamint …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük