Home / Egyéb / Bujtor István díjat kapott a tehetséges szomódi operatőr rövidfilmje

Bujtor István díjat kapott a tehetséges szomódi operatőr rövidfilmje

Balatonszemesen rendezték a közelmúltban a 11. Bujtor István Filmfesztivált, ahol Barna Máté és csapata Tinnitus című kisfilmje lett a legjobb karanténfilm.

Újabb sikert ért el a Tinnitus című filmjével a 23 éves szomódi operatőr, Barna Máté és csapata. A poszt-apokaliptikus világban játszódó 33 perces rövidfilm, amelyet Hász Áron és Honti Arián rendezett, egy egyetemi vizsgafeladatként készült és azóta több sikert is elért. Többek között az Arany Blende előzetes versenyen került be a legjobbak közé. Most az alkotást Balatonszemesen, a 11. Bujtor István Filmfesztiválon díjazták.

A díjra az alkotók egyáltalán nem számítottak. Hatalmas öröm töltötte el a csapatot, amikor kiderült, hogy alkotásuk a karanténfilmek kategóriájának győztese lett.


A Tinnitus egy 33 perces poszt-apokaliptikus világban játszódó sci-fi rövidfilm. A film cselekménye egy fiatal párról szól, akik egy semmiből megjelenő furcsa hang elől kénytelenek a földalatti hang-tompított óvóhelyükre menekülni. A nő inkább otthont próbál teremteni, míg a férfi megszállottan kutatja a földszíni élet bizonyítékait, az egyre drasztikusabb Tinnitus-viharok között, míg végül a feszültségek a tetőfokra hágnak.

(forrás)

About regio34

Check Also

Brutális élelmiszerdrágulás jön Magyarországon

A takarmányárak emelkedése miatt elkerülhetetlen lesz, hogy emelkedjen a hús, a tej, a tojás, valamint …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük