Home / Egyéb / Idén elmaradnak a nagyobb rendezvények Tatabányán

Idén elmaradnak a nagyobb rendezvények Tatabányán

Tatabánya Megyei Jogú Város polgármestere tájékoztatása alapján a járványveszély miatt idén elmarad az augusztus 20-i rendezvény és a 70. Bányásznap rendezvénysorozata is.

Szücsné Posztovics Ilona polgármester közösségi oldalán azt írta, egyeztetéseket folytatott a programszervezőkkel, a Tatabányai Rendőrkapitányság vezetőjével és a közbiztonságért felelős tanácsnokkal, Boda Bánk Lászlóval. Egyetértettek abban, hogy Tatabánya lakosságának egészségvédelme érdekében az augusztus 20-i városi szabadtéri ünnepség és a 70. Bányásznap rendezvényei is el kell maradjanak.

A városvezetés a civilszervezetek és a magánszemélyek által tervezett kültéri tömegrendezvények megtartását, a résztvevők bizonytalan létszáma és a magas egészségügyi kockázat miatt nem ajánlja. A rendezők kötelesek a mindenkori előírásoknak megfelelő résztvevő számot tartani.

 A Bányásznapi koszorúzások, a megemlékezések, a városi díjak átadása és a Tulipános Ház megnyitója kontrollálható létszámmal megrendezhető.

A polgármester arra kérte a tatabányaiakat, hogy kellő figyelemmel, a központi előírások betartása mellett válasszon programokat családjának az elkövetkezendő hetekben.

 A szeptember első hétvégéjén sorra kerülő, Tulipános Ház megnyitójához kapcsolódó közönségprogramokról a következő héten adunk tájékoztatást a város felületein és a Vértes Agorája online fórumain is.

(forrás)

About regio34

Check Also

ŐRIZETBE VETTÉK A RENDŐRÖK A CSERBENHAGYÓ SOFŐRT

Ittasan okozott balesetet egy férfi Tárkány közelében, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről. Az elgázolt …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük