Home / Egyéb / Bronzérmet nyert el a komáromi Sztaracsek Ádám az idei Magyarország Tortája versenyen

Bronzérmet nyert el a komáromi Sztaracsek Ádám az idei Magyarország Tortája versenyen

A 2018-as verseny győztese, a komáromi Jánoska Cukrászda mestercukrásza, Sztaracsek Ádám idén is két tortával jutott a döntőbe, Tétényi áfonyás mandula tortával és a Hunyadi Krónikája nevű tortával.

A két döntős torta közül a Tétényi áfonyás mandula torta érdemelte ki a harmadik helyezést. Az ünnepélyes eredményhirdetésre az Országház Vadásztermében került sor augusztus 4-én.

Ádám elmondta, a zsűrit meglepte, hogy „sok tésztás” négy rétegű tészta és vajkrémes hagyományőrző magyar alkotással nevezett a versenyre, mely a háttérbe szorítja a manapság oly divatos mousse-okat, a kevés tészta, sok krém világát. A bronzérmes Tétényi áfonyás mandulában a piskóta mandulaliszt és házi mandulapaszta felhasználásával készült. Mandularopogós talp és házi mandulapralinés vajkrém alkotja, az áfonya pedig töményen gyümölcszselé formájában van jelen a tortában.

A másik döntős torta a Hunyadi Krónikája nevű tortája a gesztenye, törökmogyoró és a feketeribizli, feketeszeder ízvilágát foglalja egybe: törökmogyorós, törökmogyorópasztás piskóta, mogyorós ropogós réteg, feketeribizlis, feketeszedres zseléréteg és gesztenyés vajkrém alkotja. Ádám kiemelte, hogy a versenyre való kreatív felkészülési időszak, az ötletelés, az elkészítési és megvalósítási időszak azért nehéz, hiszen mellette párhuzamosan a mindennapokban dolgozni kell. Ez fizikailag is megterhelő, ám maga verseny már lelkiekben is nehéz. Sztaracsek Ádám az év szinte 365 napján a szakmában, műhelyében munkálkodik. „A gyakorlat, a technika megvan, így várhatóan jövőre is összerakok egy tortát” -mondta nevetve.

(forrás)

About regio34

Check Also

Brutális élelmiszerdrágulás jön Magyarországon

A takarmányárak emelkedése miatt elkerülhetetlen lesz, hogy emelkedjen a hús, a tej, a tojás, valamint …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük