Home / Egyéb / 7 agyműködést serkentő étel

7 agyműködést serkentő étel

Felnőttek és gyerekek számára egyaránt nagyon fontos, hogy az agy megkapja mindazt a tápanyagot, amire a működéséhez szükség van.

Tojás

A változatosan elkészíthető alapanyag igazi tápanyagbomba. Számtalan értékes tápanyaga közül a kolin az, ami az agy segítője: javítja a memóriát.

Csonthéjasok

A mandula és más csonthéjasok, úgymint a mogyoró vagy a dió nemcsak vitamintartalmuk miatt, de értékes olajaik, mint az omega-3 miatt is különösen jó hatással vannak az agyra. Az agy 60%-a lipidekből áll, amelyek jelentős része omega-3 és -6 zsírsav.

Hal

Omega-3: a tonhal 100 grammjában 1380 milligramm van, a lazacban 750 milligramm. A tengeri halakban több, a az édesvíziekben kevesebb van, de még mindig nem jelentéktelen.

Szőlőcukor

Energiabomba az agynak, felpörgeti az agyműködést, segíti a gondolkodást.

Banán

Egy banán 45 percnyi kemény edzéshez ad elég energiát egy felnőtt embernek. B-vitamin-tartalma miatt jó az idegrendszernek, serkenti az agyműködést, és még jókedvre is derít a benne lévő triptofán miatt.

Zab

E-, B-vitamin, kalcium és cink is van a zabban, fogyasszunk reggelire finom zabkását, vagy zabpelyhet tejjel és mézzel.

Csokoládé

Ugye, a csoki agyra gyakorolt serkentő hatását már nem is kell ecsetelni? Mindenképpen a sötét verziót válasszuk, vagyis a magas kakaó tartalmút, az ugyanis javítja a koncentrációs képességet és a memóriát.

(forrás)

About regio34

Check Also

2003-BAN EZEN A NAPON NÉPSZAVAZÁSON DÖNTÖTT MAGYARORSZÁG AZ EU-TAGSÁGÁRÓL

Az országos népszavazás a maga 45,62 részvételi százalékával eredményes volt, és az érvényesen szavazó választópolgárok 83,76%-a támogatta …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük