Home / Egyéb / A Fidesz és a Mi Hazánk tartózkodott, így határidőre sem ment át a tatabányai zárszámadás

A Fidesz és a Mi Hazánk tartózkodott, így határidőre sem ment át a tatabányai zárszámadás

A mulasztás miatt az önkormányzat állami normatív támogatásainak kiutalását is felfüggesztheti a kormány.

Nem fogadta el Tatabánya Megyei Jogú Város Közgyűlése az önkormányzat 2019. évi zárszámadási rendeletét – áll a megyei jogú város polgármesteri hivatalának közleményében. Ez azért baj, mert a város jogszabálysértést követ el azzal, hogy a 2020. július 18-i határidő lejárta után, még mindig nincsen elfogadott zárszámadása a 2019-es évről.

„A mai rendkívüli közgyűlésen még lehetőség lett volna jogszabálysértés nélkül megalkotni a rendeletet, azonban a Fidesz-KDNP és a Mi Hazánk képviselői tartózkodtak a szavazáskor, így az elfogadáshoz szükséges minősített többség hiányzott” – írja a polgármesteri hivatal.

Szücsné Posztovics Ilona, a 2019-es választáson az ellenzéki pártok támogatásával győzedelmeskedő polgármester a zárszámadási szavazás előtt elmondta a képviselőknek, hogy amennyiben a közgyűlés nem fogadja el a 2019. évi zárszámadást, az súlyos következményekkel járhat a város működése szempontjából. 

A polgármesteri hivatal közleménye szerint a zárszámadási rendeletet legutóbb a július 9-i rendkívüli közgyűlésen tárgyalták, ekkor az volt a Fidesz-KDNP és Mi Hazánk képviselőinek fő kritikája az előterjesztéssel kapcsolatban, hogy azt nem tárgyalta minden bizottság az idő rövidsége miatt. Szücsné Posztovics Ilona a 2020. július 20-i ülésre már úgy terjesztette elő a rendelettervezetet, hogy azt minden szakbizottság részletesen megtárgyalhatta, ennek ellenére nem fogadta el a képviselők többsége a zárszámadást.

A polgármester azt is elmondta a hétfői ülésen, hogy 2019. évi zárszámadás arról az évről szól, amelynek a költségvetéséről és a költségvetés végrehajtásáról nagyrészt – nagyjából 10 hónapig –  az előző városvezetés döntött, így a Fidesz-KDNP képviselői a saját munkájukról is negatív véleményt alkottak.

(forrás)

About regio34

Check Also

MA VAN A VÍZ VILÁGNAPJA

Az 1993 óta ünnepelt világnap célja, hogy ráirányítsa figyelmünket az édesvíz fontosságára, valamint az édesvízi …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.